Günümüz şartlarında öğrenciler okul hayatını sürdürebilmek için maddi desteğe ihtiyaç duymaktadır. Devletin sağladığı KYK bursunun dışında bazı özel ve devlet kurumları da öğrencilere burs desteğinde bulunmaktadır. Peki hangi kurum ve kuruluşlar burs desteğinde bulunuyor? Gelin bu sorunun cevabını birlikte okuyalım.

2021 Üniversite öğrencilere burs veren kurum ve kuruluşlar

Üniversite öğrenimi süresince maddi desteğe ihtiyaç duyan ya da ailesine yük olmak istemeyen öğrenciler için karşılıksız burs veren bazı kurum ve kuruluşlar bulunmaktadır. Gerekli şartları sağladıkları takdirde öğrenciler birazdan bahsedeceğimiz kurumlardan karşılıksız burs alabileceklerdir. İşte karşılıksız burs veren kurumlar ve başvuru şartları...

TÜRKİYE DİYANET VAKFI

Yurt içinde ve yurt dışında TDV İlahiyat ve İslam Bilimleri alanlarında öğrenim gören öğrencilere burs imkanı sağlamaktadır. Başvurular hakkında daha detaylı bilgi için lütfen http://diyanetburslari.tdv.org web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

✅ Burs başvurusu yapmak için öncelikle “Diyanet Bursları Yönetim Sistemi”ne (DBYS) üye olmanız ve üyeliğinizi aktif hale getirmeniz gerekmektedir.

MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı MEB resmen duyurdu! Yeni müfredat taslağı açıklandı

✅ Üye olurken verdiğiniz bilgilerin doğruluğu, burs programlarına kabul edilmeniz açısından önemlidir.

✅ Size uygun burs programını DBYS üzerinde oturum açtıktan sonra gelen sayfada bulabilirsiniz.

TÜRK EĞİTİM VAKFI

Devletin burs ve kredi desteğinden sonra üniversite öğrencilerine en çok maddi destek sağlayan kurum Türk Eğitim Vakfıdır. Akademik başarısı yüksek ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs imkanı sunmaktadır. 

Üstün Başarı Bursu, Üstün Başarı Sanat Bursu, Mesleki Orta Öğretim Bursu, Yüksek Lisans Bursu, Doktora Bursu, Kız Öğrenci Yurtları Bursu ve Kovid-19 Bursu ile çeşitli alanlarda öğrencilere burs desteği sağlamaktadır.

Hem yurt içi hem de yurt dışı burs veren Türk Eğitim Vakfı'na başvurmak için https://burs.tev.org.tr/ adresine tıklayabilirsiniz.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSU

Vakıflar Genel Müdürlüğünce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine  “Ortaöğrenim Eğitim Yardımları" ile üniversite öğrencilerine “Yükseköğrenim Bursları" ve “Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursları” gerekli şartları sağlayan öğrencilere verilecektir. 

Öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere burs desteği verilmektedir.

  Başlangıç Bitiş

Ortaöğrenim Bursu 

15 Ekim 2021

30 Ekim 2021

Yükseköğrenim Bursu

01 Kasım 2021

15 Kasım 2021

Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursu

01 Kasım 2021 

15 Kasım 2021 

TÜBİTAK BURSLARI

TÜBİTAK üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine burs veren bir diğer kurumdur. Başvuru şartları arasında ilk 1000'e girmek veya olimpiyat alanlarında derece yapmak gibi şartları bulunmaktadır.

TÜBİTAK bursuna başvurmak için https://tubitak.gov.tr/tr adresinden bilgi alabilirsiniz.

VEHBİ KOÇ VAKFI Bursu

Burs veren kurumlar arasında Vehbi Koç Vakfı, öğrencilere en yüksek miktarda burs veren kurumdur. Ancak her üniversite öğrencisi bu burstan yararlanamamaktadır. Kendi belirlediği üniversitelere burs imkanı sağlamaktadır. İşte o üniversiteler:

 1- Akdeniz Üniversitesi

 2- Atatürk Üniversitesi

 3- Boğaziçi Üniversitesi

 4- Dokuz Eylül Üniversitesi

 5- Fırat Üniversitesi

 6- Gaziantep Üniversitesi

 7- Harran Üniversitesi

 8- İstanbul Teknik Üniversitesi

 9- Marmara Üniversitesi (İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler Fakülteleri ve Atatürk Eğitim Fakültesi)

10- Mersin Üniversitesi

11- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi

12- Ondokuz Mayıs Üniversitesi

13- Orta Doğu Teknik Üniversitesi

14- Selçuk Üniversitesi

15- Uludağ Üniversitesi (Mühendislik Fakültesi)

16- Van 100. Yıl Üniversitesi

Vehbi Koç Vakfı'nın burs şartlarını öğrenmek için https://www.vkv.org.tr/tr/burslar/universite-burslari-75 adresine ulaşabilirsiniz.

Editör: Editör Işçihaber