Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bölgesel Finans konferasına videolu mesaj gönderdi. Konuşmasında "Salgın döneminde küresel düzeyde yatırımlar yüzde 35 azalırken hamdolsun bizde neredeyse hiç hız kesmedi. İnşallah 2021'i yüzde 9'luk bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz" ifadelerine yer verdi.

8 gündür kayıptı! Elazığ'da toprağa gömülü cesedi bulundu 8 gündür kayıptı! Elazığ'da toprağa gömülü cesedi bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bölgesel Finans Konferası'na bir video mesaj gönderdi.

"Salgının en yoğun hissedildiği dönemlerde bile üretim, lojistik, istihdam ve sanayide kontak kapatma yoluna gitmedik" diyen Erdoğan, yıl sonu yüzde 9 büyüme beklendiğini belirtti.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle oldu:

Konferansa yurt dışından iştirak eden iş dünyasının mümtaz mensuplarına ülkemize hoş geldiniz diyorum. Konferansın ülkelerimiz için hayırlara ve yeni iş birliklerine vesile olmasını diliyorum. Yaklaşık 2 yıldır sağlıkla beraber ekonomik boyutu da olan küresel bir krizle mücadele ediyoruz. Geçen senenin ekonomik verileri dünyamızın nasıl bir fırtınanın içinde sürüklendiğini gösteriyor.

Örneğin 2020 yılında dünya ekonomisi yüzde 3,5 küçülürken, küresel ticarette yüzde 10'a yakın daralma olmuştur. Uluslararası doğrudan yatırımlar yüzde 42 azalırken küresel borç toplamı 282 trilyon dolara ulaşarak tarihin en yüksek seviyesini görmüştür. Gıda ve Emtia fiyatları dünya çapında son 10 yılın rekorunu kırmıştır. Ülkelerin pek çoğu bu krizi dışa açılarak yükü paylaşmak yerine kendi kabuğuna çekilerek atlatmaya çalışmıştır. Özellikle üretim ve tedarik zincirlerinde yaşanan kırılmalar, etkisi uzun yıllar sürecek sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur.