iPhone'u olanlar dikkat! O sorun yeniden baş gösterdi iPhone'u olanlar dikkat! O sorun yeniden baş gösterdi

iPhone kullanıcıların en sık karşılaştığı sorunlardan biri telefonun şifresini unutmak. Bu durumda karşılaşan kullanıcıların yapması gereken bazı adımlar vardı. Yazımızda yapmanız gerekenleri aşamalı olarak anlatacağım. 

Face ID, Touch ID, iris tarayıcılar, fiziksel güvenlik anahtarları , 6 haneli PIN'ler, kaydırmalı parolalar ; adını siz koyun. Tüm bu dijital güvenlik özellikleri aynı amaca hizmet eder: Akıllı telefonunuzun uygulamaları, parola yöneticileri,  dosyaları, notları ve daha fazlası üzerindeki tüm verileri kilitleme ve koruma varken aynı güvenlik protokolleri kendi cihazınıza erişmenizi engellediğinde ne olur? ya da  parolanızı unuttuysanız veya Face ID'niz bozuksa? bu durum tamamen paniğe kapılmanıza neden olabilir. Ancak bazı teknik bilgileri öğrendiğiniz takdirde şifrenizi yeniden değiştirebilirsiniz. Erişimi yeniden kazanmanın yolları vardır. Şimdi, bir sonraki hareketinizin ne olması gerektiğini anlamak için okumaya devam edin.

iPhone şifrenizi unutursanız ne olur?

iPhone Şifre Değiştirme Nasıl Yapılır?

ilk olarak ekranınızda şu mesajın bazı versiyonlarının açıldığını göreceksiniz : iPhone devre dışı, 1 dakika sonra tekrar deneyin.

Bu mesaj, cihazın kilidini açmak için altı başarısız denemeden sonra açılır, ancak birkaç şansınız daha vardır. Yedinci denemeniz yanlışsa, 5 dakika daha kilitli kalırsınız; sekizinci deneme sizi 15 dakikalığına kilitleyecektir; ve dokuzuncu deneme sizi 1 saatliğine kilitleyecektir. Bu noktaya gelirseniz dikkatli olun çünkü 10. denemeniz son denemenizdir .

Parolanızı herhangi bir yere yazıp yazmadığınızı görmek için eski not defterlerini ve e-postaları gözden geçirin. Denediğiniz her kombinasyonu yazmayı düşünün, böylece önceden tahmin ettiğiniz şifreler için kalan denemelerinizi boşa harcamazsınız.

10. denemeden sonra parola yanlış girildiğinde ne olur?

10. denemenizde parolayı yanlış alırsanız, şu mesajlardan birini görürsünüz: iPhone Devre Dışı; iTunes'a Bağlan veya iPhone Devre Dışı; Bir Mac/PC'ye bağlanın. Her şey kaybolmadı, ancak bir sonraki adıma geçmeniz gerekecek.

Telefonunuzu sıfırlayın

İphone Parolası Değiştirme, İphone Şifre Nasıl değiştirilir ?

10.denemeden sonra telefonunuzun şifresini bulamadıysanız size kötü bir haberim var. Bu durumda telefonunuzu sıfırlamanız gerekecek...

Fabrika ayarlarını sıfırlayıp, iPhone'unuzun içeriğini silmeniz gerekecek. Evet, bu kulağa dramatik geliyor, ancak bu sizin kendi güvenliğiniz için. iPhone'unuz gerçekten kötü birileinin eline geçtiyse, bu güvenlik protokolü parolalarınızı ve ödeme kartlarınızı güvende tutabilmenize yardımcı olacak.

Yazının çevirisini okumak için tıklayın