Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde 24 bini aşkın san kaybına neden olan depremin yaraları sarılmaya çalşılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Türkiye genelindeki tüm KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz, uzaktan eğitime geçiyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu'ndan basın açıklaması: Mülakatsız 68 bin atama! Atama Bekleyen Öğretmenler Platformu'ndan basın açıklaması: Mülakatsız 68 bin atama!

KYK yurtlarında kalan öğrenciler apar topar eşyalarını toplamaya başlarken alınan bu karara birçok öğrenciden tepki geldi. Eğitimlerine uzaktan devam etmek istemeyen ve bu kararın ardından meydana gelebilecek olumsuzlukları sıralayan öğrenciler ve eğitimciler uzaktan eğitim kararına tepki göstermeye devam ediyor.

Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim görmekte olan birçok farklı fakülteden öğrenciler, yayınladıkları ortak bildiri ile uzaktan eğitim kararına karşı çıkıyor.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri: Uzaktan eğitim kararı ile karşımıza çıkacak olan yetersiz ve verimsiz bir süreci reddediyoruz!

Resim

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden ögrencilerin ortak bildirisi: Eğitim ücretsiz, nitelikli ve erişilebilir olsun.

Resim

Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencileri: Eğitim hakkımız gasp edilemez.

Resim

Eczacılık öğrencileri: Yüz yüze eğitimin koşulları sağlansın! Nitelikli, bilimsel ve eşit bir eğitim her öğrencinin temel hakkı iken yaşanan deprem sonrasında ilk olarak eğitimden vazgeçilmesini doğru bulmadığımızı belirtiyoruz!

Resim

Hacettepe Üniversitesi iktisat bölümünden öğrenciler,online eğitim kararının neden olmaması gerektitigi, neden yüz yüze eğitim talep ettiklerini ve mevcut taleplerini bildiri yoluyla dile getiriyor.

Resim

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri: Yüz yüze eğitim koşulları sağlansın istiyoruz!

Resim

Hacettepe üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri, yüz yüze eğitim taleplerini bildiri yayınlayarak dile getiriyor.

Resim

Hacettepe üniversitesi İngilizce Mütercim tercümanlık öğrencileri, yüz yüze eğitim taleplerini bildiri yayınlayarak dile getiriyor.

Resim

Resim