HAK Emekliler Derneği (HAK EMEK-DER) yöneticileri, HAK-İŞ’i ziyaret ederek, Genel Başkan Mahmut Arslan ile bir araya geldi. HAK EMEK-DER Başkanı Bayram Altun, derneğin çalışmaları için HAK-İŞ’ten destek istedi. 

Genel Başkan Arslan, HAK EMEK-DER’in kuruluşundan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; emekli maaşları, intibak yasası, aylık bağlama oranları başta olmak üzere yaşlılık aylığı bağlanan bütün emeklilerin sorunlarının çözümü için birlikte hareket edileceğini ifade etti. 

Genel Başkan Arslan, tüm HAK-İŞ teşkilatına çağrıda bulunarak, “Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyesi olarak emekli olmuş işçi kardeşlerimiz başta olmak üzere, yaşlılık aylığı bağlanan tüm emeklilerimizi HAK EMEK-DER derneğine üye olması için çağrı yapıyor, tüm emeklilerimizi HAK EMEK-DER çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz” dedi.

"İşçi emeklilerinden yoğun bir talep var"

Genel Başkanımız Arslan, her yıl HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımıza üye binlerce işçinin emekli olduğunu, sadece EYT düzenlemesi ile HAK-İŞ’e üye 30 binin üstünde işçinin emekli olduğunu belirterek; emekli olan işçilerin HAK-İŞ Konfederasyonu gibi hak ve emek mücadelesi veren, taleplerini net şekilde dile getiren bir çatı altında toplanma konusunda yoğun bir talebin söz konusu olduğunu vurguladı. 

“HAK-İŞ olarak mücadelelerini destekleyeceğiz”

Arslan, “Bu talebin karşılanması konusunda arkadaşlarımız sorumluluk aldılar. Bu sorumluluklardan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerimizin ciddi sorunları var. Bu sorunların çözümü için derneğimiz gereken mücadeleyi gösterecektir. HAK-İŞ olarak, biz de bu mücadelede sorunlarının çözümü konusunda çabalarını destekleyeceğiz” diye konuştu. Tarihi bir adım atılarak kurulan derneğin önemli işlere imza atacağına güveninin tam olduğunu ifade eden Arslan, HAK-İŞ teşkilatının tamamının bu mücadeleye destek vereceğinin altını çizdi.

Emeklilerin emekli maaşları, intibak yasası, aylık bağlama oranları başta olmak üzere pek çok sorunları olduğunu dile getiren Arslan, bu sorunların çözümü noktasında işbirliğinin gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

İntibak yasası ve yaşlılık aylığının bağlanması konusunda sorunların çözülmesi adına HAK-İŞ’in yıllarca itirazda bulunduğunu ifade eden Arslan, kurulan dernek ile en kısa sürede sorunların çözümü için yoğun bir çalışma yapılması gerektiğini, bu çalışmalar gerçekleştirilirken de HAK-İŞ’in sürece tüm imkanları ile destek vereceğini ifade etti.

Enerji İş’ten bir hukuk zaferi daha: AKSA işçileri gasp edilen haklarını geri aldılar Enerji İş’ten bir hukuk zaferi daha: AKSA işçileri gasp edilen haklarını geri aldılar

“Tüm HAK-İŞ Teşkilatımıza Çağrı Yapıyoruz”

İlerleyen günlerde Konfederasyonumuza bağlı Emekli sendikasının da kurulacağının müjdesini veren Arslan, tüm HAK-İŞ teşkilatına çağrıda bulunarak, “Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın üyesi olarak emekli olmuş işçi kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm yaşlılık aylığı bağlanan emeklilerimizi HAK EMEK-DER derneğine üye olması için çağrımızı yapıyoruz” dedi.