İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi tarafından haksız hukuksuz yere işten atılan, işlerine dönmek için direniş sergileyen işçiler 30 Kasım Perşembe günü  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önünde bir araya gelerek direnişlerine birlikte devam edecek. 

Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı

Taşeron Belediye İşçileri Birliği'nin sosyal medya hesabından duyurduğu direnişe diğer işçilerden de destek bekleniyor. 

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nde görevli EYT’li işçiler, belediye yöneticileri tarafından zorla emekli edildiğini öne sürerek belediye önünde direnişe başladı. 28 Eylül’de kanunsuzca işten çıkarıldıklarını söyleyen işçiler işe iade talebinde bulunurken zorlu hava koşullarına aldırmadan direnişlerine devam ediyor. 

Resim

Raporluyken hakkında tutulan asılsız tutanak yüzünden işten atılan İBB-İsper işçisi Tülay Çal, 6 Kasım'da Saraçhane'deki İBB binası önünde direnişe başladı. Çal, ''Sadece işimi geri istediğim için bana izin verilmiyor. Ben müdürlük, amirlik istemedim. Raporluyken hukuksuzca işten atıldım ve işimi geri istiyorum. Yasaklar sadece emekçiye, gariban halka mı geçerli? Suçluya, tacizciye, katile bu kadar polis koymazlar.'' dedi.