Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden hastane bilgi işlem personelleri çalışanları yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

696 KHK'nın 83. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

'Hizmet alım sözleşmesi kapsamında niteliği birbirinden farklı hizmet türlerinin bulunması halinde personel çalıştırılmasına dayalı olup olmama yönünden yapılacak değerlendirme her hizmet türü için ayrı ayrı yapılır. Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez.'

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Bu hüküm nedeniyle, 2018 yılında binlerce hastane bilgi işlem personeli kadro kapsamından çıkarıldı. Uzun zamandır kadroya geçmek isteyen hastane bilgi işlem personellerinin mağduriyeti devam ediyor. Taşerona kadro konusu tekrar gündeme gelmişken hastane bilgi işlem personelleri de kadro uygulamasından yararlanmak istiyor.

Kadro bekleyen hastane bilgi işlem personelleri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan hastane bilgi işlem personelleri  kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır kadro için mücadele eden binlerce hastane bilgi işlem personelinin mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.