Bulunduğu konum itibari ile avantajlı olan HBYS personelleri, tüm Milletvekilleri’ne e-posta gönderimi yaparak ve danışmanları arayarak randevu talep etmeye başladılar.

Kadro talebi değil verilen kadro sözünü hatırlatmak için birçok etkinlik düzenleme kararı aldılar. Edinilen bilgiye göre Milletvekili danışmanları gelen e-postalardan haberdar ve Milletvekillerine iletiyorlar. Görüştüğümüz ve kadro sözlerinin tutulmasını isteyen personeller bu işin peşini bırakmama kararı aldılar. İlerleyen günlerde farklı etkinlikler ile ses getireceklerini söyleyen personeller, atacakları adımlar nedeniyle şimdiden merak konusunu oldu.

2018’de KAPSAM DIŞI KALDILAR

Hastane bilgi yönetim sistemi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez.’ hükmü konulmuştu ve yaklaşık maliyetinin en az %70'lik kısmının asgari işçilik maliyeti ile varsa ayni yemek ve yol giderleri dahil işçilik giderinden oluştuğu, yıl boyunca devam eden ve niteliği gereği süreklilik arz eden işlere ilişkin hizmet alımlarını ifade eder." Maddede yer alan yüzde 70 işçilik maliyetinden dolayı çok sayıda taşeron personel kadroya geçemedi.

ESKİ BAKAN SAYIN VEDAT BİLGİN DEPREMDEN DOLAYI YETİŞMEDİ DEMİŞTİ

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de" ifadelerini kullanmıştı.

Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

27.04.2023- Sn. BİLGİN: 14 Mayıs seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN’in katıldığı bir TV programında, “Taşeron konusunda söz verdim depremden dolayı taşeron düzenlemesi yetişmedi meclis açılır açılmaz bu sorunu çözeceğiz” dedi