Depremde en çok etkilenen bölgeler arasında yer alan İskenderun'daki arama kurtarma çalışmalarına katılan bir vatandaş, enkaz altından çıkartılan vatandaşları morga getirdiği esnada gördükleri karşısında çok şaşırarak o anları kayıt altına aldı. 

Maden faciası komisyonunun ilk toplantısı yapıldı: Başkanlığı AK Parti'li isim kazandı Maden faciası komisyonunun ilk toplantısı yapıldı: Başkanlığı AK Parti'li isim kazandı

Enkazdan saatler sonra kurtarılan çocuk öldü sanılarak, morga kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşları morga götürdükleri sırada, bölgede gönüllü olarak çalışan bir vatandaş öldü denilerek morgta bekletilen çocuğun ağzından köpük geldiğini fark etti. Olayı ardından hemen sağlık görevlilerinin çağırılmasıyla çocuk hastaneye kaldırıldı. Çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"PARMAĞININ OYNADIĞINI HİSSETTİM ÇOCUĞUN"

Duygu dolu anlatan vatandaş, "Duygulandım biraz. Biraz değil bir hayli duygulandım. Sonra bir görüntü alayım dedim. Görüntü alırken yıkama taşının üzerindeki bebekleri fark ettim. Onları çekmeye yönelirken, 10-15 tane bebeğin içinde üstü örtülmüş, sadece elleri dışarıda, parmağının oynadığını hissettim çocuğun" ifadelerini kullandı.