Kahramanmaraş'taki depremlerin etkilediği Hatay'da akşam saatlerinde peş peşe depremler meydana geldi. 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde Hatay'da binaların yıkıldığı haberleri geldi.

BAKAN SOYLU: SAMANDAĞ VE DEFNE'DE YIKIM BİLGİSİNİ ALDIK

Konya'da skandal! 55 yaşındaki öğretmen emanet edilen 14 yaşındaki öğrenciyi istismar etti Konya'da skandal! 55 yaşındaki öğretmen emanet edilen 14 yaşındaki öğrenciyi istismar etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay merkezli 6,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin CNN Türk'e konuştu. Bakan Soylu, "Samandağ ve Defne'de yıkım olduğu bilgisi aldık." ifadelerini kullandı.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Bakan Soylu'dan aldığı bilgileri paylaştı. Soylu, "Samandağ'da bir kadın başına taş düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Defne ilçesinde enkazda kalan 4 kişi var. Biri çıkarıldı, diğerleri için kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

"ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR"

Canlı yayında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş şunları ifade etti:

"Şehirde özellikle Antakya, Defne ve Samandağ'da yıkılan binalar var. Maalesef enkaz altında kalanlar var. Bazı vatandaşlarımız evi sağlam diye evlerine gitmiş bazıları da evinden eşya taşımak için evlerine girmiş. Bu binalar depremde orta ve ağır hasar gören binalar. Antakya'da 90'lı yıllarda yapılan bir köprü de yıkıldı."

FUAT OKTAY'DAN AÇIKLAMA: "28 İHBAR MEVCUT"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise depremlerle ilgili olarak şu açıklamada bulundu: 

"Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde bağımsız bir deprem meydana geldi. Sonrasında yaklaşık 20 artçı deprem yaşandı. 

İlk andan itibaren ekiplerimiz Bakanlarımız hatta Cumhurbaşkanımız sahadalardı. Anında müdahaleler gerçekleşti.

"8 YARALIMIZ VAR"

Şuana kadar 28 ihbar mevcut bizde ve her bir ihbarı tek tek değerlendiriyoruz. Yine hastanelere getirilen 8 yaralımız var.

İhbarları değerlendirdikten sonra kamuoyuna milletimize bilgileri açıklayacağız.

Karaçay Barajı ile ilgili bir söylenti yayıldı. Henüz teyit edilen bir risk olmadığını gördük.

Vatandaşlarımıza tekrar hasarlı binalara girmemelerini özellikle gerek eşya almak için, gerek kontrol etmek için özellikle hasarlı binalarını girmemeleri konusunda rica ediyoruz. Kendi sağlığınızı sevenlerinizi düşünün milletimizi düşünün."