Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesine 2023 yılı memur alımı kapsamında olmak üzere Bakanlığın Vergi Denetim Kurulu başkanlığından görevlendirilmek üzere 350 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. İşte adaylardan aranan şartlar ve başvuru tarihleri...

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı kapsamında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Vergi Müfettişliği mesleğinin gerektirdiği nitelikleri haiz bulunmak,
  • Daha önce Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına katılmamış veya en fazla iki kez katılmış olmak,
  • Başvuruyu, Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayımlanan giriş sınavı duyurusunda belirtilen şartlara uygun olarak süresi içerisinde yapmış olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Vergi Müfettiş yardımcısı alımı için adyalardan 2021 veya 2022 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS P17, KPSS P18, KPSS P22, KPSS P23, KPSS P27, KPSS P28, KPSS P47 ve KPSS P48 puan türlerinin herhangi birinden en az 80 ve üzeri puan almış olmak.

Yaş Şartı:

1 Ocak 2023 tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak yani 01/01/1988 ve sonrası doğumlu olmak.

Eğitim şartı:

Sağlık Bakanlığı 36 bin kişi alacak! Sağlık Bakanlığı 36 bin kişi alacak!

En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin Hukuk, Siyasi Bilgiler, İşletme, İktisadi, ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği olan bölümlerden mezun olmuş olmak.

Başvuru Tarihleri Açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 350 vergi müfettiş yardımcısı alımı için ilan yayımlandı. Adayların beklediği ilan için başvurular Şubat ayında gerçekleştirilecek. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacak olup Bakanlık sitesinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihi: 6 - 17 Şubat 2023 Saat 08.30 ile 17.40 aralığında

Başvuru Adresi: Hazine ve Maliye Bakanlığının resmi internet sitesindeki  (https://www.hmb.gov.tr) Sınav Başvuru Formunu doldurarak başvuru yapılacaktır.

1750 Aday Seçilecek!

Söz konusu Müfettiş Yardımcısı alımı için adaylar KPSS puanına göre değerlendirilecektir. Buna göre Adayların KPSS puanları ele alınarak kadro sayısının 5 katı aday sıraya göre Yazılı sınava katılacaklardır.