Bahar alerjisine dikkat! Astıma dönüşebilir Bahar alerjisine dikkat! Astıma dönüşebilir

Doktora ve sağlıkçıya karşı şiddet uzun zamandır gündemden düşmüyor. Tüm sağlıkçılar haklarının korunması için mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde Konya'da Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi üzerine tüm sağlıkçılar eylem yapmıştı.

"Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?"

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekim- Sen), ‘Doktorlara silah ruhsatı verilsin’ önerisi sundu. Bu öneriye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?" yanıtını verdi.

Hekim-Sen'in diğer talepleri ise şu şekilde:

“1) Sağlık Kurumlarına girişlerde metal detektörü ve benzeri uygulamalarla delici kesici ve namlulu ateşli silah, elektromanyetik veya biber gazı gibi silahların girişine engel olunması.

2) Sağlık Kurumlarına bu tür silahlarla girenlerin veya girmeye çalışanların tutuklu yargılanıp hapis cezasına çarptırılması.

3) Sağlıkta şiddetten hapis cezası alan ya da şiddetten sanık olan insanların yalnızca hastanelerin mahkum koğuşlarından sağlık hizmeti almaları, acil servis dahil kırmızı triyaj dışında hiçbir sağlık kurumuna girmelerinin engellenmesi, ancak bir kurul raporu ile bu durumun kaldırılması.

4)Hekimlerden isteyenlere diğer birçok devlet personeline yapıldığı gibi çok düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesi, elektromanyetik silahların sağlık kurumlarında yaygınlaştırılması, ASM’lerde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik görevlisi istihdamının sağlanması.”

Editör: Gizem Külcü