Ünlü yazar Alev Alatlı, 79 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sevenlerini derin üzüntüye boğan Alatlı'nın vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Alev Hanımı kaybettik. Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, “Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz.” demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım. Alev Alatlı, fikir ve sanat hayatımızın büyük isimlerindendi. 2014 yılında edebiyat dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödülle onurlandırılmıştı. Hepimizin başı sağ olsun" sözleriyle duyurdu. 

"DERİN BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİM"

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hülya Koçyiğit ise Alev Alatlı'nın vefatının ardından duygusal bir paylaşımda bulundu.  Koçyiğit, paylaştığı fotoğrafın altına şu notu düşerek üzüntüsünü dile getirdi:

“Hayatımda her an olmasını istediğim, çok saygı duyduğum, engin bilgilerinden hepimizin yararlandığı Alev Alatlı’nın vefat haberi ile derin bir üzüntü içindeyim. Türk gençliğine inanan, gençliğin geleceği için umut dolu olan, o içimizdeki merhamete her zaman tutunmamız gerektiğini hatırlatan Alev Alatlı, benim için baş ucu kitabı gibidir…. Türkiye bugün çok büyük bir değerini, bilge kadınını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun.”

Alev Alatlı’nın ölümünün ardından Hülya Koçyiğit’ten duygusal paylaşım

Hülya Koçyiğit'in sağlık durumu iyiye gidiyor

Mert Ramazan Demir'in reklam anlaşması yenilendi! Haftaya sete giriyor Mert Ramazan Demir'in reklam anlaşması yenilendi! Haftaya sete giriyor

Editör: Gizem Külcü