Siyasetçi Hüseyin Akgün yapı kayıt mağduriyeti yüzünden evlei yıkılma noktasına gelen vatandaşlara destek olacağını söyledi.

2018'de gelen yasa ile ortaya çıkan mağduriyet hakkında konuşan Akgün, vatandaşın yaşama hakkının elinden alınmaması gerektiğini dört yıl sonra iptal edilen yasanın ardında binlerce mağdur bıraktığını belirtti. Bu durumdan sadece vatandaşların etkilenmediğini söyleyen Hüseyin Akgün, yıkılan binalar ile birlikte devletin bütçesinin de olumsuz yönde etkilendiğinin altını çizdi.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda çözüm önerisi sunan siyasetçi, vatandaşların sesi olacağına dair söz vererek hükümete seslendi. Başlatılan yıkımlara dur denilmesinin gerektiğini belirten Hüseyin Akgün, şunları söyledi:

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

''Ben Milletimin sesi olacağım diye söz verdim. Buradan iktidara sesleniyorum yapıkayıt mağduriyetini siz yarattınız, insanların evlerini ve işyerlerini başlarına yıkmayın. Mudanya ‘da başlanan yıkımlara dur deyin ve bu mağduriyeti acilen mecliste görüşmeye açın.''

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu ve beraberindeki heyet geçtiğimiz gün Ankara'da sabah saatlerinde Meclis'te Siyasetçi Hüseyin Akgün ile görüştü. İmar yasasına takılanların yaşadığı mağduriyetlerin konuşulduğu görüşmede talepler iletildi ve çözüm önerileri sunuldu.