Ülkemizde üniversite mezunlarının işsizlik sorunu çığ gibi büyürken 3546 İçişleri Bakanlığı yedek personelleri de KPSS'nin ardından işsizlikle mücadele ederken gelecek kaygısı altında ezilmeye devam ediyor. Uzun süredir yedeklerde bekleyen İçişleri Bakanlığı personelleri atamaların yetersiz olduğunu ifade ederken mesleklerini icra etmek için binlerce personelin atama beklediğini söylüyor. 

Meclis'in açılmasıyla ek atamaların gündeme alınmasını talep eden 3546 İçişleri Bakanlığı yedek personelleri daha fazla işsizlikle baş başa bırakılmak istemiyor. Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek isterken önlerinde bulunan yetersiz atama engeliyle daha fazla mücadele etmek istemiyorlar. 

Yedeklerde bekletilerek uzun süre mağdur bırakılan 3546 İçişleri Bakanlığı yedek personelleri alanlarında istihdamın sağlanmasını, yeterli sayıda alım yapılmasını ve alımlarda önceliğin yedeklere verilmesini istiyor. 

İki yılda bir yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına binlerce yüz binlerce yeni mezun ya da işsiz vatandaş katılım sağlıyor. Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan vatandaşlar bölümlerinde istihdam sağlanmasını ve atama sayısının artırılmasını talep ediyor.

3546 İçişleri Bakanlığı yedek personelleri alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına karşı çıkan 3546 İçişleri Bakanlığı yedek personelleri atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli yedek personelleri, ihtiyaç olması durumunda yeni alım yapılmasını değil de uzun süredir yedeklerde bekleyen personellere öncelik verilmesi ve alanlarında istihdam sağlanmasını talep ediyor.

Ek atama bekleyen yedek personeller bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. X'te (Twitter)  etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve e-postalarla yaşadıkları sorunları anlatan İçişleri Bakanlığı sözleşmeli yedek personelleri mücadele etmeye devam ediyor. 

İçişleri Bakanlığı 4/B sözleşmeli personel alımı 3546 yedekleri ne istiyor?

  • Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü için alınan personel, asli kurum ve yerlerinde görevlendirilmeli, yedek olarak belirlenen kişilerin de bir an önce atamaların yapılması gerekmektedir. 
  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri personelinin yıpranmasına sebep olan ve çalışma barışını bozan uygulama ve talimatlar bir an önce geri çekilmelidir. 
  • Nüfus personelinin yoğun çalışmasının karşılığı artık verilmelidir. Kurumda görevli personel tarafından yapılan iş ve işlemlerden alınan ücretlerin Emniyet Vakfı'na aktarıldığı bilinmektedir. Bu oluşan paydan Nüfus personelinin hakkını istiyoruz. Döner sermaye sistemi kurularak adil bir dağıtım ile personelin payının verilmesini talep ediyoruz. 
  • Nüfus personelinin hakkını istiyoruz. Döner sermaye sistemi kurularak adil bir dağıtım ile personelin payının verilmesini talep ediyoruz. 
  • Personelin mali, özlülük ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapılarak motivasyonu yükseltilmelidir. 
  • İşyerinin güvenliği sağlanarak sözlü veya fiziksel saldırının önüne geçilmelidir.