Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç ticaretine ilişkin yeni düzenlemeler yaptı. İkinci el araçların, 1 Ocak 2024'e kadar üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlamasına yasak geldi.

USULSÜZ İLANA 300 BİN LİRA CEZA

Ticaret Bakanlığının ikinci el araçta yeni düzenlemesi 15 Temmuz'da yürürlüğe girecek, yönetmeliğe aykırı ilanlara ise 300 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor Türkiye, Rus doğalgazına olan bağımlılığını azaltmak için ExxonMobil ile görüşüyor

Karar Resmi Gazete'de bugün yayımlanırken, kararın ardından Ticaret Bakanlığı da bir basın açıklamasıyla kararın ayrıntılarını paylaştı.

VATANDAŞ YASAĞI BÖYLE DELDİ

Aracını sıfır fiyatının daha üzerinde satmak isteyen araç sahiplerinin internet sitelerindeki ilanlardan 3 sıfırı silerek, yasağı deldiği ortaya çıktı.

Otomobil gazetecisi Emre Özpeynirci bir internet sitesindeki ilanları alıntılayarak "Otomobillerden 3 sıfır atılmış" ve "3 sıfır fazla gelenler tek sıfır atmış" yorumunda bulundu.

BAKANLIK DUYURDU: SIFIR ATILAN İLANLARA CEZA

İlanların ortaya çıkması sonrasında Ticaret Bakanlığı bir açıklamada bulundu. Bakanlık açıklamasında "Satış bedelinden sıfır atılarak verilen araç ilanlarına para cezası uygulanacak" ifadeleri yer aldı.