6 Şubat tarihinde meydana gelen yıkıcı depremler nedeniyle kura çekimlerine ara verilmişti. “İlk Evim” projesinde kura çekimleri İstanbul'da 16 Mart-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak ve bunula birlikte kura çekimleri son bulacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’daki kura çekimleriyle ilgili yaptığı Twitter paylaşımında “İlk Evim’de İstanbul zamanı! 50 bin sosyal konutumuz için 16 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Türkiye Barolar Birliği’nden Ankara’da ‘Büyük Savunma Mitingi’ Türkiye Barolar Birliği’nden Ankara’da ‘Büyük Savunma Mitingi’

İLK TUZLA'DA BAŞLAYACAK

50 bin sosyal konutun kura çekimleri Tuzla’da başlayacak. Çatalca için 540 ve Selimpaşa için 200 hak sahibi için 30 Mart’ta noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi Silivri Alibey Spor Salonu’nda yapılacak. Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde 28 bin 340 hak sahibi için yapılacak sosyal konutun kuraları da 1- 19 Nisan tarihleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu’nda noter huzurunda çekilecek.