Türkiye'den ABD'nin insan hakları raporuna tepki: Çifte standartlı politikayı sonlandırın Türkiye'den ABD'nin insan hakları raporuna tepki: Çifte standartlı politikayı sonlandırın

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya paylaşımında, "İBB ekiplerimizin yaptığı hızlı tarama yöntemi ile bina incelememize kiracılar ve 2000 yılı sonrası yapılar için de başvuru yapılabilecek. 2000 yılı öncesi inşa edilen yapıları önceleyerek binalarınızı inceleyeceğiz." dedi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan binalar için 'hızlı tarama' yöntemine artık 2000 yılı sonrasının da dahil edildiğini açıkladı. Öncelikle 2000 yılı öncesi yapılan binaları alacaklarını vurgulayan İmamoğlu, önceki açıklamasında ise şu sözlere yer vermişti: "İstanbullulara çağrımdır, riskli yapıları taramamıza izin verin. Şu ana kadar, 1999 öncesi yapılmış 107 bin binadan ne yazık ki sadece 29 bini tarama yapmamızı kabul etti. Gerçek tabloyu görmek ve birlikte çözüm üretmek zorundayız."