IMDb ( Internet Movie Database) internet üzerinde bulunan milyonlarca film, dizi, animasyon, televizyon programı ve oyuncuların bilgilerini barındıran bir sitedir. Film ve dizileri Top 100, Top 250 gibi listeleriyle sıralayarak binlerce film tutkunu tarafından tercih edilir. IMDb'ye göre son 25 yılın en iyi 10 filmi ise şu şekilde listelendi. 

10. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998) IMDB puanı: 8,6

Başrolünde Tom Hanks'in yer aldığı, Yüzbaşı John H. Miller (Tom Hanks) ve yanında bulunan askerlerin (Tom Sizemore, Edward Burns, Barry Pepper, Vin Diesel, Giovanni Ribisi ve Adam Goldberg), diğer üç kardeşi savaş sırasında farklı cephelerde ölen, bunun James Francis Ryan isimli askeri bulmaya çalışırken başlarından geçenleri konu alan filmin IMDB puanı: 8,6.

9. Hayat Güzeldir (1997) IMDB puanı: 8,6

İtalyan yönetmen Roberto Benigni'in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filminde II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına götürülen Yahudi bir babanın ve peşinden giden İtalyan bir annenin, çocuğunu korumak için yaptıkları anlatılıyor. Filmin IMDB puanı: 8,6. 

8. Tanrı Kent (2002) IMDB puanı: 8,6

Yavuz Sultan Selim Köprüsü kanser farkındalığı için maviye büründü Yavuz Sultan Selim Köprüsü kanser farkındalığı için maviye büründü

1960'larda kente uzak bölgedeki bir mahallede yaşayan bir grup çocuğun 1960'lardan başlayarak sonraki 10-15 yıla yayılan uyuşturucu ve suçlala örtülü öyküsünü anlatır. 

7. The Matrix (1999) IMDB puanı: 8,6

Wachowski Kardeşlerin yazıp yönettiği bilimkurgu-aksiyon filminde saygın bir yazılım şirketinde çalışan, gecelerini "Neo" adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçiren Keanu Reeves tarafından canlandırılan Thomas Anderson'ın başından geçenler anlatılır. 

6. Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002) IMDB puanı: 8,7

J. R. R. Tolkien'nin İki Kule adlı kitabından uyarlanan ve Peter Jackson tarafından yönetilmiş 2002 yılında gösterime giren fantezi filmin olay örgüsünü, Frodo ve Sam'in yüzüğü yok etmek için Mordor'a giderken onun eski sahibi Gollum ile tanışmaları ve Gimli, Legolas ve Aragorn'un başından geçenler oluşturmakta. 

5. Başlangıç (2010) IMDB puanı: 8,7

Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bilimkurgu türündeki filmin başrolünde Leonardo DiCaprio, Marion Cotillard ve cinsiyet değiştirerek adını Elliot yapan Ellen Page yer almakta. 

4. Dövüş Kulübü (1999) IMDB puanı: 8,8

Chuck Palahniuk tarafından yazılmış aynı isimli romandan uyarlanan kült filmin başrollerinde Brad Pitt, Edward Norton ve Helena Bonham Carter yer almaktadır. Filmin kazancı, ABD'de 37.030.102$, uluslararası ise 63.823.651$ hasılat ile toplam 100.853.753$'a ulaşmıştır.

3. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) IMDB puanı: 8,8

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği,  Peter Jackson'ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin birinci filmidir ve 2001 yılında gösterime girmiştir. Başrollerinde ise Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tyler ve Sean Astin yer almaktadır. 

2. Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003) IMDB puanı: 8,9

J. R. R. Tolkien'in yazdığı Yüzüklerin Efendisi kitaplarının ikinci ve üçüncü bölümlerinden uyarlanan ve Peter Jackson'ın yönetmenliğini yaptığı,  2003 yılında gösterime giren fantezi filmidir. 17 Aralık 2003 tarihinde gösterime giren Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, toplamda 1.119.110.941 Amerikan doları ile tüm zamanların en çok gişe hasılatı kazanan filmlerinden biri oldu.

1. Kara Şövalye (2008) IMDB puanı: 9,0

Christopher Nolan'ın yönettiği bir süper kahraman filmi, DC Comics'in kurgusal karakteri Batman'den uyarlanan 2005 tarihli Batman Başlıyor (Batman Begins) filminin devamıdır. Kara Şövalye'nin senaryosunu Christopher ve kardeşi Jonathan Nolan yazmıştır.

IMDb puanını kim veriyor? IMDb puanlama sistemi

Herkese açık bir üyelik sistemine sahip olan IMDb'ye ücretli veya ücretsiz olarak üye olunabiliyor. Ücretli üyelerin ayrıcalıkları ve proimdb adlı ayrı bir siteleri de var. Siteye kayıtlı kullanıcılar sitedeki tüm içeriklere 1 ila 10 arasında puan vererek filmin ortalama puanını belirliyor.