İngiliz basınında yer verilen habere göre, hacklenme nedeniyle görevdeki askeri personelin kişisel bilgilerini içeren önemli veri ihlallerinin yaşandığı bildirildi. Bu kapsamda, hem mevcut hem de geçmişteki bazı silahlı kuvvetler mensuplarının isim ve banka bilgilerini içeren maaş bordrosu sistemine yetkisiz erişim sağlandı ve bilgiler ifşa edildi.

KİMİN OLDUĞU AÇIKLANMADI

Yaşanan siber saldırının ardından Savunma Bakanlığı hemen harekete geçti ve soruşturma başlattı. Bu kapsamda sistem devre dışı bırakıldı.

İngiliz hükümeti saldırının arkasında kimin olduğunu açıklamazken, elde edilen verilerin ne için kullanılabileceği ise bilinmiyor.

Ayrıca, İngiltere parlamentosu milletvekilleri, Savunma Bakanlığını ilgilendiren ve hizmet personelini hedef alan söz konusu veri ihlali hakkında bilgilendirmede bulunacak. 

Semeru Yanardağı'nda 5 patlama meydana geldi Semeru Yanardağı'nda 5 patlama meydana geldi

SALDIRININ ARKASINDA ÇİN Mİ VAR?

Diğer yandan, söz konusu saldırıya ilişkin paylaşımda bulunan İngiliz Sky News televizyonu, siber saldırının arkasında Çin'in olduğunu iddia etti.

İddiaların arkasındaki nedenlerden biri ise, Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden'ın, 25 Mart'ta parlamentoda yaptığı konuşmada, hem İngiltere'nin seçim izleme kurumuna hem de milletvekillerine yönelik iki ayrı kötü niyetli siber saldırının arkasında "Çin devletine bağlı aktörlerin" olduğunu belirtmesi oldu.

Kaynak: AA