Fenerbahçe'ye Galatasaray derbisi öncesi Cengiz Ünder şoku Fenerbahçe'ye Galatasaray derbisi öncesi Cengiz Ünder şoku

Fenerbahçe, Konyaspor deplasmanında golsüz berabere kaldı ve şampiyonluk şansını mucizelerin de ötesine bıraktı. 

Spor yazarları ise Fenerbahçe'nin şampiyonluktan uzaklaşmasını İsmail Kartal'a bağladı ve eleştirilerde bulundu.

UĞUR MELEKE: VİZYONSUZLUĞUN BEDELİ 

F.Bahçe’nin lig hedefinden de kopmasında birçok faktör rol oynadı, bu etkenler içinde en üste başkanı ve teknik adamının dar vizyonunu koyarım. 

545489
Omerovic’in Konyaspor’u sert ve tutucu bir takımdı. Boşnak hocanın görev yaptığı 18 maçın 14’ü 0-0, 1-0, 1-1 veya 2-0 bitti. Konyaspor yönetimi bu tutucu oyundan belli ki memnun olmadı, onun yerine sportif direktör Ali Çamdalı’yı göreve getirdi. Çamdalı da, belki de ilk rakibi Fenerbahçe olduğu için, Boşnak meslektaşının o sert takımını daha da sertleştirerek çıktı dün sahaya. Omerovic’in prensleri Cicaldau ve Prip kenarda kaldılar. Oğulcan ve Uğurcan’la daha da dirençli bir Konyaspor vardı dün yeşil zeminde.

FIRAT AYDINUS: ŞAMPİYONLUK MUCİZELERE KALDI

Beşli savunmaya karşı planı olmayan ve farklı aksiyonlar alamayan bir F.Bahçe vardı ilk yarı. İlk 10 dakika Konya biraz daha iştahlı ve konsantrasyonu yüksek gözükse de oyun bu dakikadan sonra durağan bir hale geldi. Yavan, temposuz, pozisyonuz bir müsabaka seyrederken Ferdi-Ahmet Oğuz sürtüşmesi sonrası ilk yarının son 10 dakikası biraz hareketlenir gibi oldu. F.Bahçe adına ilk yarı elle tutulur bir tek auta giden Dusan Tadic’in şutu vardı. Bunun haricinde de Edin Dzeko ve Mert Hakan’ın iki cılız denemesi...

Evet, rakibin puan kaybı yaşamasını beklerken ve farklı galibiyetinden bir gün sonra çıkılan maçta motivasyon ve konsantrasyon eksikliğinin olması normal olabilir, mental düşüklük de kabul edilebilir... Ama F.Bahçe ilk yarı hevesi kaçmış, ümitsizliğe düşmüş, inancı kalmamış bir görüntü çizdi. Futbolcuların çoğundaki vücut dili bu intibayı bıraktı.

ERMAN TOROĞLU: SENİN MATEMATİK HOCANI...

Erman Toroğlu, İsmail Kartal'ın ''Matematiksel olarak şansımız devam ediyor.'' demesinin ardından şu sözleri söyledi:

"İsmail, senin matematik hocan kimdi bilmiyorum ama onun gözlerinden öperim. Senin de gözlerinden öperim."

Editör: Ali Çetin