İngiltere'nin en önemli gazetelerinden biri olan Financial Times, Haziran 2023'te yapılması planlanan genel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir analiz yayınladı.

Kastamonu'da köy muhtarı silahla vurularak öldürüldü Kastamonu'da köy muhtarı silahla vurularak öldürüldü

Muhalefetin adayının kim olacağı konusu tartışılmaya devam ederken Financial Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük rakibini yazdı.

Financial Times, Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürmesini "Erdoğan, 2023 genel seçimleri öncesi büyümeyi teşvik etmek için yüzde 80'lik enflasyona rağmen 100 baz puanlık faiz indirimi ile piyasalarda 'şok etkisi' yarattı" ifadeleriyle özetledi.

"ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK RAKİBİ..."

Türkiye'nin, diğer merkez bankalarının aksi yönünde kararlar aldığının vurgulandığı analizde, ülkede ciddi bir fiyat artışına neden olan enflasyonun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimdeki en büyük rakibi olduğu belirtildi.

2021 yılının eylül ayında seri faiz indirimlerine başlayan Merkez Bankası, yıl sonuna kadar 500 baz puanlık indirim yapmıştı. Böylece faiz yüzde 14'e düşmüştü. 2022'nin ilk 7 ayında faizi sabit bırakan Merkez, ağustos ayında sürpriz bir kararla faizi yüzde 13'e çekti.