İngiltere, Rusya'nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank'ın tüm varlıkların dondurulmasına ve İngiliz firmaları Rusya'ya yeni dış yatırımların yasaklanmasına karar verdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş makinesini aç bırakmak için kapsamlı şekilde yeni yaptırım kararları alındığını duyurdu."

Gerekçe olarak Ukrayna'da sivillere yönelik "menfur saldırılara" dair haberlerin gösterildiği açıklamada, yeni yaptırım paketinin Rus ekonomisinin kilit sektörlerine darbe vuracağı ve Rus enerjisine olan bağımlılığı sona erdireceğini söyledi.

Yaptırım paketine göre, Amerika ile koordineli olarak Rusya'nın en büyük bankalarından biri olan Sberbank ile Moskova Kredi Bankasının tüm varlıkları donduruldu. İngiltere'den Rusya'ya yönelik tüm yeni dış yatırımlar tamamen yasaklandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onayladı: Çifte vergilendirme kaldırıldı

2022 yılı sonuna kadar İngiltere, Rus kömür ve petrolüne olan tüm bağımlılığını sona erdirecek ve sonrasında mümkün olan en kısa zamanda gaz ithalatını sonlandıracak.

Gelecek haftadan itibaren, Rusya'nın petrol üretme ve ihraç etme kabiliyetini azaltmak için önemli petrol arıtma ekipmanları ve katalizörlerinin ihracatı yasaklanacak.

Rusya için önemli bir gelir kaynağı olan demir-çelik ürünleri ithalatı yasaklanırken, 8 oligark daha yaptırım listesine eklendi.

Bugünkü duyuruyla birlikte, yaptırım uygulanan bankaların sayısı 18'e, oligarkların sayısı ise 82'ye yükseldi.

Kaynak: aa