Kamu kurumları ve KİT'lerde çalışan mühendislerin, işçi olarak istihdam edilmeleri ve sonradan mühendislik diploması kazanmaları durumunda işçi mühendis kadrosuna atanmamaları, mühendisler için mağduriyet oluşturmaya devam ediyor. 2015 yılından itibaren çeşitli nedenlerle işçi statüsünde çalışmaya başlayan mühendislik diploması olan ancak mühendislik kadrosunda çalıştırılmayan belediye şirket işçisi mühendisleri, mesleklerinin gerektirdiği pozisyonlarda görev yapamamakta, ilgili eğitimlere ve toplantılara katılamamakta ve bu haklardan mahrum kalmaktadır.

Kamu kurumlarına atanarak işçi olarak çalışmaya başlayan, ardından mühendislik diploması elde eden mühendisler, işçi mühendis kadrosuna intibaklarının yapılmaması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. 

Belediyelerde görev yapan mimarlar, mühendisler ve şehir plancıları, mesleki standartlardaki düşüş ve itibarsızlaştıma sorunu ile mücadele etmeye devam ediyorlar.

Niteliksiz mühendis yetiştirilmesinin önüne geçilmeli - Evrensel

İpek Özkal'dan destek

Belediye şirket işçisi mühendislerin devam eden mücadelelerine Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İpek Özkal'dan destek geldi.

Özkal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Belediye ve il özel idaresi şirket işçilerinden “mühendisler”, memur kadrosuna atanmalıdır! Kadro her emekçinin hakkıdır!'' diyerek işçi mühendislerin kadro talebini yineledi.

Editör: Zeynep Peksoy