Eğer siz de bir iPhone kullanıcıysanız, ekranınızın üst köşesinde yer alan turunca ve yeşil renkte bir noktayı farketmişsinizdir. Bu noktalara gösterge ışıkları denir ve bir uygulama kamerasını veya mikrofonunu kullandığında kullanıcıları uyarır. Bu yeni özellik, Apple'ın kullanıcılarının gizliliğini korumaya yönelik daha geniş kapsamlı girişiminin bir parçasıdır. 

iPhone'daki turuncu ışıklı nokta, bir uygulamanın mikrofonunuzu kullandığı anlamına gelir!

Ekranınızın sağ üst köşesinde (hücresel çubuklarınızın hemen üzerinde) turuncu bir nokta göründüğünde, bu, bir uygulamanın iPhone'unuzun mikrofonunu kullandığı anlamına gelir.

iPhone turuncu yeşil ışık ne anlama gelir?

Örneğin, Sesli Not uygulamasını kullanarak bir hatırlatıcı kaydediyorsanız, turuncu nokta görünecektir. Turuncu nokta, telefon görüşmeleri yaparken veya Siri işlevini kullanırken de görünür. 

iPhone'daki yeşil renk ışık nokta ne anlama gelir?

iPhone'daki yeşil ışık noktası, bir uygulamanın kameranızı veya mikrofonunuzu aynı anda kullandığı anlamına gelir.

Ekranınızın sağ üst köşesinde - hücresel çubuklarınızın da hemen üstünde - yeşil nokta göründüğünde, bu, bir uygulamanın iPhone'unuzun kamerasını veya hem kamerasını hem de mikrofonunu kullandığını gösterir.

iphone yeşil renk ne anlama gelir

Örneğin, Instagram'ı açar ve sesli bir video yapmak için Hikayeler özelliğini kullanırsanız, uygulamanın iPhone'unuzun kamerasını ve mikrofonunu kullandığını belirtmek için yeşil ışık görünür. Bir FaceTime araması yaptığınızda da görünecektir.

iPhone'un kamerasını veya mikrofonunu hangi uygulama kullandığını nasıl anlarsınız?

Apple, iPhone'unuzun mikrofonunu veya kamerasını hangi uygulamanın kullandığını bulmayı kolaylaştırır.

Mercedes-Benz'den şaşırtıcı hamle! Dünya çapında 341 bin aracı geri çağırıyor Mercedes-Benz'den şaşırtıcı hamle! Dünya çapında 341 bin aracı geri çağırıyor

Yeşil veya turuncu bir nokta göründüğünde, Kontrol Merkezine erişmek için ekranın sağ üst köşesinden aşağı kaydırmanız yeterlidir. En üstte, telefonunuzun kamerasını mı yoksa mikrofonunu mu kullandığının yanı sıra uygulamanın adı görünecektir.

iphone

Örneğin, Instagram kullandıysanız, bir kamera veya mikrofon simgesiyle birlikte "Instagram, son zamanlarda" yazması gerekir.

Gösterge ışıkları neden önemlidir?

iOS 14 güncellemesiyle Apple, kullanıcıların gizliliklerini korumalarına yardımcı olmak ve uygulamaları telefonunuzu nasıl kullandıkları konusunda daha şeffaf olmaya zorlamak için bir dizi yeni araç tanıttı.

Gösterge ışıkları bunun bir parçasıdır ve üçüncü taraf uygulamaların mikrofonlarını veya kameralarını izinsiz kullanmaları durumunda kullanıcıları uyarır. Bir uygulamanın, sormadan mikrofonunuza veya kameranıza eriştiğini fark ederseniz, onu silmeli ve bildirmelisiniz.

(Editör: Sevcan Girgin)