İran'ın, 1 Nisan'da Suriye'deki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını vuran İsrail'e karşılık vermesi beklenirken bölgede alarma geçildi. İsrail'in Filistin Gazze'de 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü işgal operasoyonunun ardından İran'un Suriye'deki konsolosluk binasının vurulması gerilimi artırmıştı. İran, İsrail'e hava saldırısı başlattı. Demir Kubbe bu saldırılarda yara alırsa İran'ın füze saldırılarını yoğunlaştırması bekleniyor. 

Mısır'dan Refah açıklaması: Herhangi bir saldırıyı önlemek için her türlü çabayı gösteriyoruz Mısır'dan Refah açıklaması: Herhangi bir saldırıyı önlemek için her türlü çabayı gösteriyoruz

ABD Savunma Bakanlığı - Pentagon'dan saldırıların ardından yapılan açıklamada; "İsrail saldırı altındadır. ABD, İsrail’in yanındadır" ifadeleri kullanıldı.

Saldırının başlamasının ardından Beyaz Saray'dan da açıklama geldi. İsrail'i desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "İran'dan gelen tehditlere karşı İsrail'in savunmasını destekleyeceğiz." denildi.