İrlanda cuma günü, pandemi başladığından bu yana en yüksek günlük COVID-19 vaka sayısını bildirdi, ancak baskın Omicron varyantındaki bir artışla mücadele etmek için hızlı bir şekilde güçlendirici aşıların piyasaya sürülmesiyle kritik bakım gerektiren vakalar daha da düştü.

Sağlık bakanlığı, ülkenin en ölümcül dalgası sırasında 8 Ocak'ta 8.248'e ulaşan 11,182 pozitif vaka bildirdi. Hastanedeki COVID-19 hastalarının sayısı Ocak ayı ortasında 2.020'ye ulaştı ve kritik bakım gerektiren zar zor yönetilebilir 221 hasta vardı.

Şu anda hastanede 89'u yoğun bakımda olmak üzere 393 koronavirüs hastası bulunuyor. Hükümetin kısıtlamaları sıkılaştırmasına neden olan Ekim ve Kasım aylarındaki artışın ardından, girişler geçen ay neredeyse yarı yarıya azaldı.

Bakanlar, geçen hafta daha da ileri giderek, barların ve restoranların akşam 8'de kapanmasını emretti ve Omicron'un yayılmasını engellemek ve hastaneleri yeni bir dalgalanmadan korumak için tüm halka açık etkinliklerin kapasitesini azalttı.

Sağlık bakanlığının perşembe günü yaptığı tahmine göre, hızlı yayılan varyant, tüm yeni günlük vakaların neredeyse dörtte üçünü oluşturuyor.

Bakan Koca: Randevu sadakati her geçen gün artıyor Bakan Koca: Randevu sadakati her geçen gün artıyor

Avrupa'nın en çok aşı yapılan ülkelerinden birindeki yetkililer de aşı kampanyalarını önemli ölçüde hızlandırdı ve aşıların bu hafta art arda rekor bir hızla verilmesinin ardından tüm yetişkinlerin yarısından biraz fazlasını kapsadı.

İrlanda, geçtiğimiz hafta 55'i de dahil olmak üzere 5 milyonluk nüfusu arasında COVID-19 ile ilgili 5.890 ölüm bildirdi.

 

Bu haber Reuters'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesi okumak için tıklayın.