Eğitim sendikalarından öğretmene yapılan bıçaklı saldırıya protesto: Geleceğimizi karartıyor Eğitim sendikalarından öğretmene yapılan bıçaklı saldırıya protesto: Geleceğimizi karartıyor

Yargıtay, işçiler arasında yaşanan kavgalarla ilgili emsal bir karar verdi. İş yerinde işçiler arasında çıkan kavgada ilk saldıran işçinin kıdem ve ihbar tazminatı verilmeden işten çıkarılabileceğine hükmedildi. 

İş yerinde gürültü yaptıkları iddia edilen kişilerle onları uyaran işçi arasında çıkan kavgada işveren, kavgada ilk saldıran işçinin iş akdine son verdi. Yıllardır çalıştığı iş yerinden tazmiant alamadan çıkarılan genç işçi iş mahkemesine başvurdu. 

DAVA TEMYİZE GÖNDERİLDİ

Haksız ve usulsüz bir şekilde işten atıldığını öne süren davacı işçi kıdem ve ihbar tazminatı alacağının davalıdan tahsiline, yargılama giderleri ile ücret-i vekaletin davalıya yüklenmesine karar verilmesini talep etti.

İşveren tutanak tutulduğunu, iş akdinin haklı sebeple feshedildiğini savundu. Mahkeme davanın kabulüne hükmetti. Davalı, kararı temyiz edince dava Yargıtay 9. Hukuk Dairesi gönderildi. 
Davacının tartışmayı başlatan ve fiili olarak ilk saldıranın kendisi olduğunu açıkça belirttiğine dikkat çeken Yargıtay verdiği kararda, "Kavgayı ilk başlatanın davacı olduğu için sataşmanın davalıya haklı fesih imkanı verdiği anlaşıldığından mahkemece davacının kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yerine aksi gerekçe ile kabulüne karar verilmesi hatalı olup, bozmayı gerektirmiştir. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verdi" ifadesinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim