Uzun zamandır Türkiye'nin gündemini meşgul eden sorunlardan biri olan mülakat, binlerce öğretmen mağduriyet oluşturmaya devam ediyor. Kamuda tartışmalara yol açan mülakat sistemi, devlet kurumlarında çalışmak isteyen öğretmenlerin kariyerini olumsuz yönde etkiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi vaatlerinde, yapılacak atamalarda mülakatın kalkması da vardı. Bu müjdeyle umutları tazelenen öğretmenler, kararın uygulamaya geçmesini bekliyor. Sosyal medya üzerinden birlik olan öğretmenler seslerini duyurmaya devam ediyor. 

X (Twitter) üzerinden etkinlik düzenleyen öğretmenler #ÖğretmeneTekÖlçütKPSS etiketiyle yetkililere seslenerek mülakat kararından vazgeçilmesini talep etti. 

Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı! Ataması yapılmayan öğretmenleri dolu yağışı bile durduramadı!

Öğretmenlere İstanbul Milletvekili aynı zamanda Gelecek Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin'den destek geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yaparak etkinliğe destek veren Şahin, ''Sayın bakanın göreceli dünyasının ürünü olan ‘mülakat gibi mülakat’ istemiyoruz. Söz verildiği gibi; ‘Mülakat kaldırılmalı, tek kriter KPSS olmalı. Torpili olan değil, hak eden kazanmalı.’' ifadelerini kullandı.