Hak-İş Konfederasyonu, 27 Şubat 2025 tarihinde 600 bin kamu işçisinin taleplerini Türkiye Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’na (TÜHİS) iletti. Talepler arasında; günlük brüt taban ücretin 1800 TL’ye çıkarılması, üzerine %50 oranında zam yapılması, takip eden 6 aylık dönemler için %25 artı refah payı uygulanması yer aldı.
Ancak aradan geçen 2,5 aya rağmen hükümetten hâlâ tek bir karşı teklif gelmedi. Bu durum, işçiler arasında büyük bir huzursuzluğa neden olurken, ücretler enflasyon karşısında eriyip gitmiş durumda. Kamu işçilerinin sözcüsü olması beklenen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın bu durumu sessizlikle karşıması ise işçiler tarafından hayli merak konusu oldu.
Mahmut Arslan Nerede? Sosyal Medyada Mizah Rüzgârı Esti
Kamu işçilerinin tepkisi sosyal medyada çığ gibi büyürken, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın sessizliği dikkat çekti. Kullanıcılar, ‘’#MahmutArslanAranıyor'', ‘’#BaşkanUzaydaAranıyor'' ve ‘’#MahmutArslanWanted'' gibi etiketlerle Arslan’a tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada, "İşçi burada, Mahmut Arslan nerede?" ve “Sendika başkanı değil, sanki kayıp ilanı!” gibi yorumlarla tepkilerini dile getiren kamu işçileri hem alaycı hem de öfkeli hallerini belli ettiler.

Bazı sendikaların yapmak istediği eylemler iddiaya göre, baskı altına alınmaya çalışılırken, Hak-İş'in pasif tavrı, kamu işçileri arasında hayal kırıklığına neden oldu. İşçiler, sendikanın hükümete karşı net ve kararlı bir duruş sergilemesini beklerken, Hak-İş yönetimi ve Mahmut Arslan ise şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı.

2025 zamlarının uygulanmaması nedeniyle kamu işçileri yaklaşık 5-6 aydır aynı ücretle çalışıyor. Artan enflasyonla birlikte alım güçleri düşen çalışanlar, haklarını talep ederken seslerini duyuramamaktan da şikâyetçi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin geciktirilmesinin kasıtlı olduğunu öne süren işçiler, yaşanan sürecin bir oyalama taktiği olduğunu savunuyor.
