İzmir'in Çiğli Belediyesi'nin hiçbir gerekçe göstermeden, mesai bitimlerine yarım saat kala işten çıkardığı işçiler haklarını aramak için Ankara'ya yürüdü. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde belediye binasında bir araya gelen 6 kadın işçi, seslerini duyurabilmek için CHP Genel Merkezi'ne yürümeye başladı. 12 gün süren zorlu yürüyüşün ardından 700 kilometrelik yolu tamamlayan kadınlar, Ankara'ya geldi. İşlerini geri istediklerini belirtilen işçilerin sözcüsü Hale Ören Özdinçer yaptığı açıklamada, ''Teslim olmadık, boyun eğmedik, eğilmeyeceğiz. İşimizi geri alana kadar sonu nereye giderse gitsin devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
ÇİĞLİ BELEDİYESİ'NİN KADIN İŞÇİLERİ ANKARA'YA ULAŞTI
Genel Merkez önünde işlerine geri dönmek istediklerini belirten kadınlar, ''İzmir’den Ankara’ya uzanan, 700 kilometrelik onurlu yürüyüşümüzü tamamladık. Ayaklarımızda nasır, yüreğimizde öfke, dilimizde hakikatle geldik. Şimdi CHP Genel Merkezi’nin önünde, bu ülkenin en köklü partisinin kapısında, işimizi ve onurumuzu istiyoruz. Biz Çiğli Belediyesi’nde çalışan 16 kadın işçiydik. Kimi 1.5 yıl, kimi 2 yıl, kimi daha da fazla emeğini verdi bu kuruma. Kimimiz gece gündüz temizlik yaptı, kimimiz çocuklara baktı, yaşlılara destek oldu. Ta ki bir gün hiçbir gerekçe gösterilmeden kapının önüne konulana kadar...'' açıklamasında bulundu.

KADIN İŞÇİLER'DEN CHP'YE ÇAĞRI YAPILDI
CHP'li belediyelere seslenen kadınlar, ''Bu yürüyüş yalnızca bizim değil; Türkiye’de belediye şirketlerinde güvencesiz çalıştırılan yüz binlerce işçinin yürüyüşüdür. Bizimle birlikte yol alan, destek olan, sesimize ses katan tüm sınıf kardeşlerimize minnettarız. Bugün burada CHP’ye ve tüm kamuoyuna açık çağrımızdır: Biz, emeğimizin ve alın terimizin karşılığı olan işimizi geri istiyoruz. Belediye şirketlerinde keyfiyetle işçi atılmasına son verilsin. CHP, kendi belediyelerinde emeğe saygıyı ve sosyal adaleti hayata geçirsin'' dedi.
Aylardır işlerini geri alabilmek için mücadele ettiklerini ve vazgeçmeyeceklerini belirten kadın işçiler, ''Kapınıza gelmek zorunda kalmamış olmayı isterdik. Ama her kapıyı çaldık, her dilekçeyi yazdık, her mahkemeye başvurduk. Bugün burada olmamız, CHP’ye karşı değil; CHP’ye düşen sorumluluğun hatırlatılması içindir.
Teslim olmadık, boyun eğmedik, eğilmeyeceğiz. İşimizi geri alana kadar sonu nereye giderse gitsin devam edeceğiz. Çünkü bu sadece bir iş meselesi değil; bu bir yaşam, bir gelecek, bir onur meselesidir'' ifadesinde bulundu.
