Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,YouTube kanalındaki son videoda gram altına ilişkin tahminlerde bulundu ve yatırımcılara seslendi. 

Gram altın ile ilgili tahminlerini YouTube hesabı üzerinden paylaşan Mmeiş, açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığının üstüne basa basa söyledi.

FED'İN FAİZ KARARI NE ANLAMA GELİYOR?

Nasıl bir haftayı geride bırakıyoruz, para piyasalarında son durum nedir, FED'in faiz kararı sonrası düşüş mü yükseliş mi öngörülüyor?' Bu soruların cevabını vermeye çalışacağım. FED 75 baz puanlık faiz artışı yaptı, FED Başkanı Powell'ın açıklamaları şahin tondaydı. Sene sonuna kadar faiz artırımlarının 3-4 kez devam edeceğinin mesajını verdi. 2023'te küresel ekonomiklerin çıkmazda olduğu, enflasyonun daha da artacağı ortamı işaret ediyor.

Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi Merkez Bankası rezervleri 126,9 milyar dolara yükseldi

ENFLASYON 2023 YILINDA DA DEVAM EDECEK

Her ne kadar bu enflasyonu önünde sonunda bastıracağız diye açıklama yapsalar da başarılı olacaklarını sanmıyorum. Muhtemelen 2023 ortalarına kadar bu enflasyon devam edecek. Merkez bankaları ve başkanları, bugüne baktığımızda enflasyonla mücadele eden, sadece faiz artırarak mücadele sürdüren merkez bankaları ve şahin tonlu açıklamalarla başkanları var karşımızda.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Gram altın 1016 seviyesinde (16 Haziran), güçlü destek seviyesi 950, güçlü direnç seviyesi 1050 seviyesi. Takip edeceğimiz bant aralığı bu. Altının ons fiyatında tekrar bir boğa piyasası, yani 1880 dolar görülebilir ay sonuna kadar

17.50 direnç seviyesinde olsa da dolar kurunda benim beklentim vardı. Ben TL'ye geçmiştim. Korku varsa dolar TL 16.75, gram altın 980'e kadar gerileyince tekrar yorum yapacağım. Gerileme ihtimali varsa bekleyelim, yoksa alalım diyeceğim