Altın fiyatları bugün açıklanacak olan ABD enflasyon verisi öncesi dar bantta hareket ediyor. Yatırımcılar gözlerini bugün açıklanacak verilereçevirdi. Gram altın fiyatı şu dakikalarda 911 lira seviyesinde harekete derelm; ons altın fiyatı aynı dakikalar 1.849 dolar seviyesinde bulunuyor.

İTO Nisan ayı verilerini açıkladı: İstanbul’da enflasyon yüzde kaç oldu? İTO Nisan ayı verilerini açıkladı: İstanbul’da enflasyon yüzde kaç oldu?

Nisa ayında ABD enflasyonu yüzde 8.1 oranına çıkması beklenirken; Mart ayında ABD enflasyonu yüzde 8.5 kadar çıkarak tarihi rekorunu yenilemişti. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altın pimi çekilmiş bomba gibi" diyerek "900 altı seviyeler bence kalıcı olmayabilir. Temmuzda 1200, yıllık bazda 1400 lira seviyeleri öngörümde değişiklik yok" dedi.

İslam Memiş, altın ve dolardaki yükselişi hatırlatıp, "Neden döviz ve emtialar da Nisan’da final yaptığımızı anladınız sanırım" dedi. "Gram altın Mayıs'ta 980 lira" tahmini yapan İslam Memiş, Temmuz ayı için yeni rakam verdi. İslam Memiş, Nisan ayının başlarında "Mayıs ayında dolar 15-15.50 lira olacak" demişti ve yine önceden bildi. 

Dolar 11 Mayıs 2022 Çarşamba gününe 15.30 liranın üzerinde başlarken, Euro da 16.20 liranın üzerinde. Gram altın ise dün 933 lirayı gördükten sonra ONS tarafındaki düşüşle birlikte 905 lira seviyesinden güne başladı. Dolar ve gram altının çökeceğini saatler öncesinden bilen İslam Memiş, gram altın için yeni tarih ve rakam verdi. 

Gram altın Temmuz'da 1200 TL Olacak

İslam Memiş dün gram altındaki yükselişin ardından Twitter hesabından, "Gram altın 933 lira. Neden döviz ve emtialar da Nisan’da final yaptığımızı anladınız sanırım. Ancak gram daha yükselmedi. Temmuz 1.200 Yıl içinde 1.450 Bakalım zaman kimi haklı çıkaracak" dedi.