Gelecek sene düğün yapacak olan çifter için kritik mesaj veren İslam Memiş'ten son dakika yorum geldi. Memiş, önümüzdeki sene düğün yapacak olanları uyardı. "Dünya genelinde bir kriz var" diyen Memiş, "Altın fiyatlarında farklılıklar görebiliriz" dedi ve yıl sonu için rakam verdi.

"YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİM DEĞİŞMEDİ"

Gram altını 1.000 liradan almanın zor olduğuna dikkat çeken Memiş, şu ifadeleri kullandı: "Gram altın 1.005 lira olsa da bankadan ya da fiziki olarak yatırımcı 1.017 liradan gram altın alıyor. 10-15 lira makas aralığı var. 1.000 liraya gram altın almak için gram altının 985 liraya gerilemesi gerekiyor. Ben bu ihtimali zayıf görüyorum.

turkiyegazetesi'nin aktardığı habere göre; Gram altın hem dolardan hem de onstan besleniyor. Şu anda ons altın fiyatındaki baskılanmadan dolayı düşüyor. Önümüzdeki yıl düğün yapacaklar, borcu olanlar uzun vadede bunu fırsat olarak kullanabilirler. Yıl sonu gram altın 1.400 lira tahminim değişmedi. Doların karşısındaki tüm enstrümanlarda manipüle edilmiş fiyatlar görüyorum. Yatırım için bu enstrümanları ön planda tutuyorum."

"PİYASALARA EYLÜL ERKEN GELDİ"

"Piyasalara Eylül erken geldi" diyen Memiş, yatırımcıların Temmuz-Ağustos’taki tatil modundan varlıklarına ve piyasalarına odaklandığı bir sürece doğru gidildiğini belirterek "Merkez Bankaları Eylül gelmeden bir hafta önce sahne almaya başladı" dedi.

Resesyondan sonra stagflasyon sürecinin başlayacağını altını çizen Memiş, "Artık resesyonun fiyatlamalara ve piyasalara yansımasını göreceğiz. Enerji krizi Avrupa’yı yakıp kavuruyor. Avrupa bu krizi yılın son çeyreğinde daha çok hissedecek. Şirket batakları oluşacak. Eylül itibariyle küresel para piyasalarında çok farklı gelişmeleri konuşacağız" diye konuştu.

"GRAM ALTINDA DÜŞÜŞLERİ ZOR GÖRÜYORUM"

İslam Memiş'in altın fiyatının seyri ile ilgili teknik değerlendirmesi de şöyle:

Dolar ve euro ne durumda? İşte güncel fiyatları! Dolar ve euro ne durumda? İşte güncel fiyatları!

"İçeride gram altın yatırımcısı mecburen doları da takip etmek zorunda. Teknik olarak gram altın/TL fiyatında 1,012 güçlü bir destek, yukarıda ise 1,038. Gram altın yatırımcısı şuna dikkat etmeli, ekranlarda gördüğü rakamlar ile kapalı çarşı ya da bankalarda 10-15 TL'lik bir makas aralığı var.

Gram altında düşüşleri zor görüyorum, özellikle bin TL altına çok zor. Zirveler görebiliriz. Gram altın 1.200 TL ve devamında 1,450 TL olabilir. Önümüzdeki sene düğün yapacak olanlar önümüzdeki birkaç haftayı iyi değerlendirmeli. Dünya genelinde bir kriz var. Altın fiyatlarında farklılıklar görebiliriz. Özellikle de yılın son döneminde. Vatandaşlarımızın altın olarak borçlanmaması da çok önemli."

?GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 997,93

Gram altın satış: 998,10

?ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 1.638,00

Çeyrek altın satış: 1.655,00

?YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 3.266,00

Yarım altın satış: 3.312,00

?TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 6.532,00

Tam altın satış: 6.601,00

?CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 6.707,00

Cumhuriyet altını satış: 6.809,00

?ATA ALTIN NE KADAR?

Ata altın alış: 6.703,00

Ata altın satış: 6.774,00

NOT: Altın fiyatlarındaki son bilgiler 1 Eylül Perşembe günü saat 06.35 itibarıyla güncellenmiştir.