İslam Memiş'in TV100'deki köşesinde kaleme aldığı yazısında önemli açıklamalar yaptı. Memiş'ten EYT konusuna ilişkin yorum geldi. 

İslam Memiş’ten EYT açıklaması: Herkes memnun olacak!

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın beklediği EYT yasasıyla ilgili bir açıklama yapan ekonomi yazarı İslam Memiş, “Sosyal medyada bugüne kadar yaş sınırı ve prim günüyle ilgili çeşitli öngörüler ve tahminler oluşuyor ancak bunun gerçeklik payının olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en çok uçuş sunan havalimanı oldu İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en çok uçuş sunan havalimanı oldu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı ve ekonomi yorumcusu İslam Memiş, katıldığı bir yayında Aralık ayında açıklanacağı ifade edilen EYT’ye yönelik açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş, konuyla ilgili şunları söyledi:

‘BUNDAN SONRA EYT DENEN BİR PROBLEM OLMAYACAK’

“Türkiye’nin gündeminde ve herkesin merakla beklediği tek gerçek EYT konusu. Hayaller gerçekleşecek ve bundan sonraki süreçte EYT denen bir problem ortada olmayacak.

‘EYT’LİLER KESİNLİKLE MUTLU OLACAKLAR’

EYT’liler kesinlikle mutlu olacaklar ve bugüne kadar beklenen süreç başarılı bir şekilde sonuçlanacak.

YAŞ SINIRI VE PRİM GÜNÜ İLE İLGİLİ ÖNGÖRÜLER…

Sosyal medyada bugüne kadar yaş sınırı ve prim günüyle ilgili çeşitli öngörüler ve tahminler oluşuyor ancak bunun gerçeklik payının olduğunu düşünmüyorum.

Bu yıl sonunda Sayın Cumhurbaşkanı bizzat açıklayacak ve güzel bir gelişme olacak. Motive açısından güzel bir gelişme olacak, ekonomik anlamda tartışılır ancak haktır sonuçta ve yerine gelecektir, herkes memnun olacaktır.”

“Rakamlara değil cebimize bakalım” diyen Memiş, enflasyonun şu anda tüm dünyanın belası olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Enflasyonun düşmesi fiyatların düşeceği anlamına gelmiyor. Biz paramızı enflasyona karşı nasıl koruruz, buna bakalım. Dünyada enflasyonun topyekün artması tesadüf değil, sistemli ve kontrollü bir durum. Tüm merkez bankaları yeni dijital paralara geçiş yapacaklar, finansal piyasalar resetlenecek. İnsanları fakirleştirmenin ve sisteme muhtaç etmenin en kolay yolu enflasyondur” dedi. (normhaber)