EPDK Kurul Üyesi Çiçek, ERRA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne üçüncü kez seçildi EPDK Kurul Üyesi Çiçek, ERRA Yönetim Kurulu Üyeliği'ne üçüncü kez seçildi

Altın piyasasında son günlerde yaşanan sert düşüş yatırımcıları endişelendiriyor. ABD tahvillerinin getirisinin artmasıyla güç kazanan dolar, altının ons fiyatını 1860 dolara kadar geriletti. Bu durum gram altının da 1622 TL'ye kadar inmesine neden oldu. 4 Mayıs 2023'te 2.067 dolarlık rekor seviyeden sonra düşüş trendine giren altın, yatırımcıların soğuk duş yaşamasına sebep oldu. Piyasaların Bir Bileni İslam Memiş, gram altında rüzgarın ne zaman değişeceğini açıkladı.

Memiş, gram altının piyasalardaki durumu ve yatırım potansiyeli üzerine yaptığı açıklamada, değer kaybının görüldüğü dönemlerin, uzun vadeli perspektifle değerlendirildiğinde geçici dalgalanmalar olduğuna dikkat çekti.

"Tüh Keşke Alsaydım"

Altın uzmanı İslam Memiş, "Gram altın hala 1688 lira. Bize göre düşmedi. Adam diyor ki geçen ay 1738 liraydı. Düştü diyor. Ama biz uzun vadeli yatırımcıyız. Yani bize göre düşmedi. Benim nazarımda, yıllık bazda getiriye baktığımızda bir düşüş yok. Ons altındaki manipülasyon nedeniyle gram altında bu düşüş yaşandı. Bu fiyatlardan gram altın almayan büyük ihtimalle Ekim ayının ortasında 'tüh keşke alsaydım' edebiyatı yapacak. Hayır kardeşim o fırsatlar daha gelmeyecek.”

GRAM ALTIN YIL SONUNDA 1800 LİRA OLABİLİR

"Gram altında da düşüşleri çok hissetmiyoruz çünkü içeride dolar kuru yüksek. 1700 lira seviyesinde gram altın. Orta ve uzun vadeli yatırımcılar bu düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Yıl sonunda 1800 lira üzerinde bir gram altın olabilir diye tahmin ediyorum."ifadelerinde bulundu.