Rusya-Ukrayna Savaşı, Çin'de vaka sayılarının artışı,  ABD, Almanya ve İngiltere gibi ekonomileri iyi yönde olan ülkelerin enflasyon rakamlarının yukarı yönlü desteklenmesi, küresel piyasayı olumsuz yönde etkiliyo. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, A Haber canlı yayınına katılarak, altın fiyatlarının nekadar olacağına dair açıklamalarda bulundu.

"ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?"

Yaz ayının gelmesiyle beraber düğün sezonu yaklaştı. Vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında altın fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yer alıyor.  Gram altın 940 seviyelerinde işlem görürken İslam Memiş,  "Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi, altın almalı mı satmalı" sorusunu yanıtladı.

Ons altın, merkez bankalarının faiz artırma sürecine rağmen, küresel büyüme endişeleri, enflasyon, ve Çin tarafındaki Covid-19 tedbirlerinin etkisiyle güvenli liman gömleğini tekrar giydi. Yani uluslararası piyasalarda altın değer kazanıyor.

"ONS ALTIN İÇİN YÜKSELİŞLER.."

Burada kısa ve orta vadeli olarak gram altın ve ons altın için ayrı ayrı değerlendirme yapmalıyız. Şimdi altın fiyatları için yükselişi konuşurken ons altın tarafındaki yükselişler dikkat çekici. 1.980-1.995 dolar bant arasında geziniyor.

"ALTIN 2.000 DOLAR BANDININ ÜZERİNDE KALICI OLAMIYOR"

Ons altın 2.000 dolar seviyesinin üzerinde çok duramıyor. Çünkü Mayıs ayının ilk haftasında Fed faiz kararı var. Muhtemelen tekrar bir baskı gelebilir burada.

"GRAM ALTIN FİYATI 900-940 TL ARALIĞINDA "

İçerde gram altın TL fiyatı 900-940 TL aralığında bir dengelenme çabasını görüyoruz. 940 TL üzerinde kalıcı olamıyor. İki kez test etmesine rağmen 900 TL altında da kalıcı olamadı.

"KISA VADEDE 880 TL SEVİYESİ ALIM FIRSATI VERİR"

Kısa vadede 900 TL biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmelerin, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacağını düşünüyorum.

BIST 100 endeksi güne 10.171,09 puandan başladı BIST 100 endeksi güne 10.171,09 puandan başladı

Nisan ayının sonuna kadar ki süreçte hem gram altın hem de ons altın için geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

ALTIN ALMALI MI SATMALI MI?

Ben satış yönünde vatandaşların heyecanlı karar vermesi taraftarı değilim. Altın genelde yükseldiği için satılmaz. Birşey almak için satılır. Ev, araba alımı gibi" dedi.