Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalında altın alım-satım yatırımcıları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, alım fırsatı olacak mı? sorusunu yanıtladı.

İslam Memiş, dolar yatırımcılarının beklentilerini düşük tutması gerektiğine değinerek, "Dolar kuru bu hafta 14.90 lira seviyesine yükseldikten sonra 14.80 seviyesinde. Dolar tarafından yüksek beklentiye girmeyin demiştim. Kırmızı çizgi artık 14.80 ve benim nazarımda alınacak bir seviye değil. Yine yüksek fiyatlamalar olduğunu gözlemliyoruz." dedi.

EURO TL - EURO DOLAR PARİTESİ

Memiş  Bu hafta paritenin toparlanmasını dolar endeksine düşüşe bağlayarak, "Euro TL 16.36 lira seviyesinde. Euro dolar paritesi 1.11 lira seviyesine yükselmişti. 1.08'den yükseldiğini de unutmamak gerekiyor. 1.12'ye kadar sınırlı kalan bir trend görüyoruz. Bu hafta paritenin toparlanması dolar endeksine düşüşe bağlıyoruz. Dolar endeksi yatay bir seyirdi. Euro TL kuru dolar TL kuruna bağlı hareketine devam edecektir. Euro Dolar paritesi 1.10 ile 1.11 lira bant aralığını takip ediyor olacağım." dedi.

Akbank'ta hesabı olanlar dikkat! Mağduriyet devam ediyor Akbank'ta hesabı olanlar dikkat! Mağduriyet devam ediyor

SENARYOYU AÇIKLADI

Memiş, ekonomi piyasalarında  adım adım uygulanan senaryoyu açıkladı. "Merkez Bankalarının açıklamalarına tekrar dikkat çekmek istiyorum. Beklendiği gibi çatışmaların çıkmasının belirsizliğe yol açtığını söylediler. Eğer Rusya çatışması olmasaydı enflasyon düşecekti dediler. Yarın ne diyecekler bu operasyon sürecini piyasaları manipüle etmek için kullanacaklar. Önümüzdeki aylarda da kuraklık, mevsimsel ve jeopolitik riskler ve tedarik zincirindeki problemler var diye Haziran ayında demeye başlayacaklar. Güzel bir senaryo var, sayfa sayfa uygulanıyor. Enflasyon ile insanları fakirleştirecekler, al sat yaptırarak insanların ellerindeki varlıkları alacaklar." dedi.