Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan uyarılar ve incelemeler vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor.

Türkiye'nin uluslararası yatırım karnesi: En çok hangi ülkeden yatırım geldi? Türkiye'nin uluslararası yatırım karnesi: En çok hangi ülkeden yatırım geldi?

Altına yatırım yapmak isteyenler piyasayı araştırıp en uygun zamanı kollamaya başladı. Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara göre gram altının şimdilik satılmaması gerekiyor. FED faiz kararı sonrası dolar ve euronun düşmeye devam etmesi beklenirken altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceği düşünülüyor.

Altın piyasasındaki hareketliliği yatırımcılar büyük bir ilgiyle takip ediyor. Altın alacaklar veya altını olanlar ‘fiyatlar yükselecek mi, yoksa düşecek mi?’ diye merak ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.

Memiş, küresel piyasalarda dolar endeksinin gerilediğini belirterek, "Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken yurt içi piyasalarda gücünü korumaya devam ediyor. Yurt içi piyasalarda dolar geniş bant aralığında, 17,80 TL ila 18 TL arasında dalgalanıyor. Hafif toparlanan altının ons fiyatı yeniden 180 dolar seviyesine sarktı. Emtia piyasalarında negatif seyri var. Karışık bir seyir. Piyasaların beklentisi karşılanmadı" açıklamasında bulundu.