İslam Memiş, altın fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirdi. Memiş, altın için 'Tut tutabilirsen' uyarısında bulundu. 

REKOR DÜŞÜŞ YAŞANDI

"ABD’de Mayıs enflasyonu yıllık bazda yüzde 8,6’ya yükselerek tahminleri aştı. Piyasaların genel beklentisi ortama yüzde 8,3 olacağı yönündeydi. Böylece ABD’de enflasyon 1981’den bu yana gördüğü en yüksek seviyesini test etti.

Küresel piyasalarda genel beklenti, FED’in faiz artırımında ve söylemlerinde daha fazla agresif olacağı yönünde. FED’in önümüzdeki üç toplantıda 50’şer baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılıyor.

Fitch Ratings'e göre Türkiye'deki enflasyonda ciddi düşüş olacak Fitch Ratings'e göre Türkiye'deki enflasyonda ciddi düşüş olacak

Ancak ben öyle düşünmüyorum! ABD’de tüketici güveninde rekor düşüş yaşandı. Haziran’da aylık 8,2 puanlık azalışla 50,2’ye indi."

'ALTIN VE GÜMÜŞÜN PRİM YAPMASINA İZİN VERMİYORLAR'

FED, faiz artırmaya devam ediyor ama başarısız olduğu görülüyor. Bir yıldır da altın ve gümüş gibi emtiaları bilerek ve isteyerek baskılıyorlar. Tüm emtialar yüzde yüzden fazla pirim yaparken altın ve gümüşün prim yapmasına izin vermiyorlar.

 Ve bunu tüm yatırımcılar, şirketler görüyor ve biliyor. Cuma günü yüksek gelen ABD enflasyon verisine rağmen dolar endeksi, altın ve gümüş aynı anda yarışıyorsa burada bir savaş var demektir. Aslan, ceylan, sırtlan ve zebra yan yana koşuyorsa ormanda yangın var demektir. Bu yangın en çok FED’i yakabilir. Çünkü en çok para basan en çok zararı gören olur.