Bakan Işıkhan'dan CHP'ye tepki: Bu kadar borca batmanın tek bir açıklaması olabilir, 'belediyeyi talan etmek' Bakan Işıkhan'dan CHP'ye tepki: Bu kadar borca batmanın tek bir açıklaması olabilir, 'belediyeyi talan etmek'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalında yayınladığı videolarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Memiş, "Dolar endeksi şu anda 106 seviyesinde. Emtialar, pariteler dolar karşısında ciddi anlamda yerle bir oldu. Altın ons fiyatı 1776 dolar seviyesinde. Ve dolayısıyla son 1 senedir bu baskılanma devam ediyor. Dünya ucuza altın alıyor ama biz pahalıya alıyoruz. Çünkü dolar kuru gram altını yükseltiyor" diye konuştu.

ALTINDA YÜKSELİŞLER BEKLİYORUM

"Yılın geri kalan yarısına baktığımız zaman gram altın/TL fiyatında hızlı toparlanmalar, yükselişler bekliyorum. Yıl sonu 1400 TL'lik öngörümde bir değişiklik yok. Dolayısıyla elinde dolar bulunduranlar, dolar mı altın mı kısmını şöyle değerlendirmeli... Dolar endeksi 86 seviyesinden 106 seviyesine yükseldi" ifadelerini kullandı.

Memiş açıklamalarına şöyle devam etti: "Ons altın 2053 seviyesinden 1772 dolar seviyesine kadar sert bir şekilde değer kaybetti. Şunu sorgulamak lazım, değeri artan bir şeyi mi değeri kaybeden bir şeyi mi almam lazım? Şu anda dolarla altın almak çok ucuz. Benim nazarımda gram altın TL fiyatı da çok ucuz."