Ucuza altın alma döneminin bittiğini söyleyen Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş'ten önemli değerlendirmeler geldi.

İlk olarak FED'in faiz kararını açıklaması piyasaların hareketli günler yaşamasına neden oldu. 7 Mayıs Cumartesi günü gram altın 904 lira üzerinden açılışı yaparken altının ilerleyen süreçlerdeki akıbeti merak ediliyor. 

Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Resmi Gazete'de yayımlandı Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Resmi Gazete'de yayımlandı

Altında yaşanan yükselişin devam edip etmeyeceği kafalarda soru işareti oluştururken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, düğün yapacaklar için kötü haberi verdi. 

"Fed, açıkça bizim sorunumuz enflasyon ve bunu düşürmek için tüm enstrümanları kullanacağız, diyor. Yıl içinde 2 ya da 3 kez 50 baz puanlık faiz artırımına gidecek. Fed, nereye gideceğimizi bilmiyoruz, diyor. Fed’in doların değerini artırması bizi doğrudan ilgilendiriyor. Altının fiyatı onsla yani dolarla hesaplandığı için ister istemez gram altını etkileyecek. Düğün yapacaksanız ucuz bir altın bulamayacaksınız. Altın borçlanmayın, iki katı ödersiniz. Bankaların makas aralıkları açık. Al-satın önüne geçildi. Merkez bankaları bu süreci devam ettirecek"

"GRAM ALTININ FİZİKİ DEĞERİ DAHA FAZLA"

"900 lira seviyesinin üzerinde gram altın almayacağız demiştik Nisan ayı için. Mayıs ayının ilk haftasını geride bırakıyoruz. Gram altın TL fiyatı 906 lira ama bu efektif fiyat değil. Fiziki tarafta gram altın TL fiyatı 923 lira. Yani Mayıs ayının ilk haftasını altın fiyatları yükselişle tamamlanıyor. Neden mayıs ayına bırakmadığımızı görmüş olduk. Biliyorsunuz nisan ayında 880 liraya kadar gerilemişti, bu fiyatların kalıcı olmadığını, Mayıs ayında yukarı doğru atakları sürdüreceğini, Haziran ayında 1000 lira, Temmuz'da 1200 lira ve yılın sonunda da 1450 lira seviyesine kadar devam edeceğini sık sık belirtiyorum.

"ALTININ ONS FİYATI 1888 DOLAR SEVİYESİNDE"

Altının ons fiyatı 1888 dolar seviyesinde. Burada kontrollü bir mekanizma var. Merkez Bankaları emtia fiyatlarını isteyerek baskılıyor. Enflasyon ve faiz artırma sürecinden dolayı her şey kontrollü. 1880 ile 1980 bant aralıkları arasında gezmeye devam ediyor. Bu bant aralıklarının dışına çıkarmıyorlar. Ancak yıl içinde bu bant aralıklarının dışına çıkacağını tahmin ediyorum. Özellikle 2150 dolar seviyesiyle ilgili öngörümde herhangi bir değişiklik olmadığını belirtmek isterim.