Altın ve para piyasaları uzmanı, e İslam Memiş, YouTube kanalında altına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

'DOLARDA HAREKETLİ GÜNLER YAŞANIYOR'

Dolardaki gün içi hareketlilik ve makas aralığı için uyaran Memiş, "Dolar TL 16.65'te. Gün içinde 16,56 - 16.76'yı takip edeceğim. Geniş bant aralığı yeniden gündemde. Bu haftada biraz günlük bazda, haftalık bazda geniş bant aralığına, makas aralığına dikkat etmek lazım. Her sert geri çekilmeden sonra makas aralıklarının bankalarda açık olduğunu görüyoruz. Gün içindeki dalgalanmalar makas aralığının açılması anlamına geliyor. Bugüne kadar uyarıları dikkate almayanlar, varlıklarını yerine koyacaksa ekranda gördüğü kurlara aldanıyor, geri çekilmesini bekliyor ancak bu makas aralığını göz önünde bulundurmuyor" diye konuştu.

Fiziki alım için konuşan Memiş, "Fiziki tarafta alım yapacaklar. Ekranda 16.65 dolar kuru. Bankadan 16.65'ten alamayacaksınız. Döviz bürosunda bu seviyeden alamayacaksınız. Biraz daha düşsün diye dibi aramamak lazım. Dibi benim dedem de bulamadı. Örnek verelim, 17 üzerinden satış yapmış, karşısında 16.65, 16.75 var, yine de tatmin olmayan arkadaşlar var. Nefsi iradesinin önüne geçmiş arkadaşlar var. Makas aralıklarını özellikle vurgulamak istedim" ifadelerini kullandı.

BIST 100 endeksi güne yüzde 0,48 yükselişle başladı BIST 100 endeksi güne yüzde 0,48 yükselişle başladı

Memiş, "Ons altın 1820 dolarda, baskı altında kalmay devam ediyor. Aşağıda 1810 dolar seviyesinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bir haber akışı bekliyor ama neyi beklediğini tam olarak çözmüş değilim. Bütün varlıklarda bir sıkışma var, kırılma yok. Kırılsa belli olacak haber akışı ama yok" değerlendirmesinde bulundu.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN AÇIKLAMASI

Gram gümüş yatırımı için Memiş, "Gram gümüş 11.16 seviyesinde. 11.40'tan yerine koyacağız dediğim değer 11.16. Serbest piyasada yine 11.40 üzerinde. Banka üzerinden işlem yapanlar bu seviyeden işlem yapamaz. 12.04'ten satmıştık. Almak isteyenler, bana göre almalılar, yerine koyarak bu işi bitirebilirsiniz. Dolara kıyasla ons gümüşün çok çok ucuz, hatta bedava olduğunu düşünüyorum. En azından risk dağıtmak için gümüş çok düşük. Brent petrolün varil fiyatı 116 seviyesinde. Burada da bir sıkışıklık var. 106-116 bant aralığım. Üzerindeki ataklarda dış politikada gerginlikler var, altında iyimserlikler var. Kripto paralarda da ciddi bir gerilme var. Orada da iğneyi attı ve bekliyor. Burada bir trend yok. Hiçbir şeyde bir gerginlik yok. Piyasalar bundan sonra iki ay gerginlik istemeyecektir" diye ifade etti.