İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cohen, Batı Kudüs'teki Dışişleri Bakanlığında Zambiyalı mevkidaşı Kakubo ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra “İsrail'in Afrika Birliği'nde (AfB) gözlemci ülke konumunun belirlenmesi” değerlendirildi.

Bakanlar, iki ülke arasında tıp, iletişim, tarım ve kültür alanlarındaki ilişkileri güçlendirecek bir çerçeve anlaşmaya da imza attı.

Son haftalarda Dışişleri Bakanı Cohen, Afrika kıtasında, Kenya, Gana ve Fildişi Sahili'ne bir dizi ziyarette bulunmuştu.

Addis Ababa'da AfB Genel Merkezi'nde 18 Şubat’ta yapılan bir oturumda üye ülke ve gözlemci ülkelerin temsilcilerinin olduğu yere izinsiz giren İsrail Dışişleri Bakanlığı Afrika Genel Direktörü Yardımcısı Sharon Bar-li, güvenlik görevlilerince dışarı çıkarılmıştı.

2021 yılında tartışmalı şekilde yeniden gözlemci üyeliğe kabul edilen İsrail, birlik içerisinde yoğun tartışmalara neden olmuştu.

Kamuda esnek çalışma modeli: Nasıl uygulanacak? Hangi modeller üzerinde duruluyor? Kamuda esnek çalışma modeli: Nasıl uygulanacak? Hangi modeller üzerinde duruluyor?

İsrail, Afrika Birliği Örgütünün (OAU) 2002'de yeniden yapılandırılarak AfB'ye dönüştükten sonra gözlemci üyeliğini kaybetmişti.

Kaynak: