İran, İsrail'e 13 Nisan'da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı düzenledi. İsrail'in İran'a karşı muhtemel misilleme konusunda bölge ülkelerine açıklamada bulundu.

Dünyada ve özellikle bölge ülkeleri tarafından, İran saldırılarına yönelik tepkinin nasıl ve ne zaman olacağı merakla tartışılırken İsrail, bölgede buldunan Arap ülkelerine, misillemenin kendilerini tehlikeye atmayacağına dair güvence teminatında bulundu.

SALDIRININ YANITI NE OLACAK?

Öğrenilenlere göre İsrail'de yayın yapan "Kanal 12" televizyonu, dün, haberinde kaynak göstermeyerek, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşı verilecek yanıt konusunda karar verdiğini yayınlamıştı.

İsrail savaş uçakları Refah'ı bombalıyor İsrail savaş uçakları Refah'ı bombalıyor

"Kanal 12"nin haberine göre, Savaş Kabinesi'nin İran'ın saldırısına karşı "açık ve etkili" bir şekilde karşılık verme kararı aldığı belirtilirken, İsrail'in tepkisinin, İran'ın gerçekleştirdiği "büyüklükteki bir saldırının tepkisiz kalmayacağı" mesajını vermeyi amaçladığı belirtilmişti.

Ayrıca haberde, İsrail'in İran'a vereceği "yanıt"ın bölgesel savaş çıkartmasını ya da İran saldırısına karşı yardımcı olan koalisyonun parçalanmasını istemediği belirtilirken, İsrail'in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu ifade edilmişti.