İstanbul'da toplu ulaşımla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Buna göre kentet ekim ayından itibaren resmi tatillerde ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri yararlanabilecek. Kaçak göçmenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı itibariyle ücretsiz ulaşım hakkını kullanamayacak.

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara İstanbulkartlarını kişiselleştirme uyarısı yaptı. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbulkartlarınızı lütfen kişiselleştirin. Milli ve dini bayramlarda İstanbul’da ücretsiz toplu ulaşım hizmeti sağlıyoruz. Bu hak sadece TC vatandaşlarını ve hak sahibi yabancıları kapsıyor. Bu kapsamın dışındakiler 29 Ekim itibariyle ücretsiz ulaşımdan faydalanamayacak."

"İSTANBULLUNUN VERGİSİYLE KAÇAK GÖÇMENLER ÜCRETSİZ ULAŞIM KULLANAMAZ"

İmamoğlu'nun duyurusu sonrasında eski İBB Sözcüsü Murat Ongun da sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak Bu uygulamanın meali: İstanbullunun vergisi ile kaçak göçmenler ücretsiz ulaşım kullanamaz. İstanbulluların bilgisine sunarız." ifadelerini kullandı..