Bugün yurdun birçok kesiminde kuvvetli sağanak yağış etkisini gösteriyor. Özellikle Marmara Bölgesi'ndeki yağışlar için CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, 'Su baskını, hortuma kadar gidebilecek bir risk var.' ifadelerini kullandı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İade edilen kargo paketine gizlice giren kedi, binlerce kilometre seyahat etti İade edilen kargo paketine gizlice giren kedi, binlerce kilometre seyahat etti

"HORTUMA KADAR GİDEBİLECEK BİR RİSK VAR" 

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen şu bilgileri paylaştı:

Bir risk var. Su baskını, hortuma kadar gidebilecek bir risk var. Ama hangi bölgelerde bu önemli. Çoğunluk olarak Marmara Bölgesi'nde. Şu anda canlı olarak bakıyorum radara. Çanakkale, Balıkesir civarında kuvvetli yağışlar başladı. Bunlar yukarı doğru kayacak. Yaklaşık 1-2 saat içinde İstanbul'a ulaşacak. Tekirdağ'a da ulaşacak. Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Düzce, Sinop iç kesimleri, Eskişehir, Kastamonu ve Bozkurt kesimleri, Bartın illerinde, Ankara’nın kuzey ve Batı ilçelerinde yağış görünüyor. Eskişehir’de önemli bir yağış görünüyor. Buralarda yağış şiddetli.

YAĞIŞLAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Yağışlar, akşama kadar azalarak devam edecek. Önemli olanı öğlene kadar olan kısmı. Avrupa ve Anadolu yakasında kuvvetlenecek ama ağırlık Marmara Bölgesi’nde. Diğer bölgelerde de yağış olacak.

Sıcaklık İstanbul’da 27 dereceye kadar düşecek. Yarından sonra yağış neredeyse Türkiye’de bitiyor. Sıcaklıklar tekrar artmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklıklar tekrar İstanbul’da 33 derecelere kadar çıkma ihtimali var.