Yerel seçimlerin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen İstanbul düğümü bir türlü çözülemiyor. Son olarak Maltepe'de sayım işleminin sonlanması beklenirken ilçedeki 400 sandıktaki sayım iptal edildi. CHP itiraz etti. Gözler şimdi bugün 10:00'da toplanacak olan YSK'da... İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki oy farkı ise 13 bin 907 olarak öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu: 4.170.091

Ümraniye'de kan donduran olay! İETT şoförüne silahlı saldırı Ümraniye'de kan donduran olay! İETT şoförüne silahlı saldırı

Binali Yıldırım: 4.156.184

Aradaki son fark: 13.907

Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları tarafından, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptal edilmesi kararına CHP itiraz etti.

SANDIK KURULU 12'DEN 2'YE DÜŞTÜ

Tüm sayımların iptal edilmesi kararı sonrası ilave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımları iptal edildi. İptal edilen sandık kurullarının saydığı oylar tekrar sayılacak. Maltepe'de sandık kurulu 12'den 2'ye düştü. Alınan bu kararlara CHP itiraz etti. CHP, oyların yeniden sayılmasının mazbata verilmesini engellemek için olduğunu iddia ediyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Maltepe ilçe seçim kurulları  YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz. Sakin, sağduyulu ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz.

Editör: TE Bilişim