Son günlerde adını sıkça duyduğumuz ve yeni yeni tanıştığımız "Metaverse" dünyası için Türkçe bir isim arayışı başlamıştı. Ak Parti'den bir fikir ortaya atıldı.
AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı, metaverse konusunda çalışmalara başladı. Çalışmaları yürüten isim olarak da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Atay Uslu belirlendi. Uslu, “ Metaverse kapı aralıyoruz” isimli bir makale hazırladı ve bu makalede kelimenin Türkçe karşılığının ‘Kapı’ ya da ‘Kapılar’ olmasını önerdi.

Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek

Geçtiğimiz ay NFT’nin Türkçe karşılığı belirlenmek istenmiş ve netlik kazanmıştı. Türkçe’ye Nitelikli Fikri Tapu olarak çevrilöişti. Şimdi de AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcısı Atay Uslu, Metaverse için "Kapı" önerisinde bulundu.

Uslu'nun kaleme aldığı makalede aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Metaverse hakkındaki şu sözlerine de yer verilmiş:
“Metaverse ve benzeri mecralar belki torunlarımızı da aşıp onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz birer parçası olacak. Dijital teknolojilerin nevruzu, dijital teknolojilerin yeni bir safhası diyebileceğimiz web 3.0 ve onunla bağlantılı en popüler mecra olan Metaverse hakkında konuşmak, tartışmak, tespit ve tekliflerimizi paylaşmak üzere bir aradayız."