Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Kızılay'ın Ahbap Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Bunu üzerine tepkilerin odağı olan Kerem Kınık, daha sonra kan sattığı iddialarıyla gündeme geldi. 

Yola çıkacaklar dikkat! Bolu Dağı'nda sis görüş mesafesini düşürdü Yola çıkacaklar dikkat! Bolu Dağı'nda sis görüş mesafesini düşürdü

Kızılay'ın kan stoklarının azalması nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, istifa çağrıları yapılan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı hedef aldı. İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kızılay'ın başındaki şahıs bu görevde olduğu müddetçe kan bağışı sorun olmaya devam edecek. Bu yönetime milletin güveni kalmadı. Ertelenen ameliyatlar, tükenen stoklar büyük sorun! Emin olun, bu yönetim görevden alındığı anda bağışlar hızla artacaktır" dedi. Daha sonra kan verdiği anları paylaşan İBB Başkanı,  "Kızılay bizim, hepimizin. Herkesi kan vermeye davet ediyorum, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın olduğunu unutmayın." ifadelerini kullandı.

İstifa çağrıları alan Kızılay Başkanı Kerem Kınık sessizliğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bozdu. Kerem Kınık şu ifadeleri kullandı:  "Tüm bağışçılarımıza şükranlarımızla. Unutmayın kan acil değil sürekli ihtiyaçtır" dedi. Kınık'ın paylaştığı görselde ise şu ifadeler yazdı: "Kan bağışı çağrımıza destek veren ve geçtiğimiz yıl Ramazan ayına göre günlük yüzde 25 daha fazla bağış yapan vatandaşlarımıza teşekkürler"